Megérkezett a Hungast-Haladás extraligás női röplabdacsapatához az új center, a kubai Daymara Lescay Cajigal. A légiós már hétfő este óta az új társaival edz, és mivel csütörtökön a nemzetközi, valamint a hazai szövetség is „rábólintott” a transzferre, Jászberényben akár pályára is léphet.

Ugyan két hazai vereséggel kezdte a szezont a Haladás, ám a két eddigi ellenfél, a Nyíregyháza és a Kaposvár is nagyon komoly tervekkel és kifejezetten erős kerettel vágott neki a pontvadászatnak. Ráadásul a zöld-fehér gárda egyik meghatározó játékosa, Takács Bernadett sérülés miatt még nem léphetett pályára. A vasi csapat háza táján azonban egyáltalán nincs pánikhangulat, már csak azért sem, mert megérkezett a várva várt új légiós, a 27 esztendős kubai Daymara Lescay Cajigal. A 184 centiméter magas center nemzetközi mércével mérve a szombathelyiek legmagasabban jegyzett játékosa lesz.

- Egy nagyon tapasztalt, komoly játékintelligenciával rendelkező röplabdázó érkezett hozzánk. Biztos, hogy nagy hasznára lesz a csapatunknak, bár még azért az átállás nehézségeivel küszködik. Több poszton is bevethető, ami lényegesen megnöveli a variációs lehetőségeinket. Velünk tart Jászberénybe, ahová győzni megyünk. Az eddigi két vereség tapasztalatait levontuk. A pozitívumokat szeretnénk továbbvinni, a negatívumokat pedig kijavítani. Utóbbi érdekében sokat dolgozunk – fogalmazott a csapat indulása előtt Leiszt Máté vezetőedző.

A Jászberény-Hungast-Haladás derbi pénteken 19 órakor kezdődik. Csütörtökön először a nemzetközi szövetség (FIVB) hagyta jóvá Daymara Lescay Cajigal átigazolását, ezt követően pedig a honi grémium adta ki a játékengedélyét, így a vasiak új légiósa akár pályára is léphet a meccsen.  

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. Haladás VSE 46
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. FTC Fisher Klíma 26
5. Dunaferr DueDutrade FC 25
6. Aramis SE 25
7. Debreceni Egyetemi AC 20
8. Futsal Veszprém 16
9. Rubeola FC 11
10. SG Kecskeméti Futsal 10

Következő mérkőzések

Go to top