Nagyon sima, 3:0 arányú vereséget szenvedett Jászberényben a Hungast-Haladás extraligás női röplabdacsapata. A szombathelyieknél bemutatkozott az új center, a kubai Daymara Lescay.

Betegségek, sérülések nehezítették a Haladás felkészülését a berényi vendégjáték előtti napokban. Ezeket a gondokat az sem tudta kompenzálni, hogy az utolsó pillanatokban a nemzetközi és a hazai szövetség is kiadta azokat a dokumentumokat, melyek Daymara Lescay szerepeltetéséhez voltak szükségesek. Mindenesetre a csapat egy nappal a találkozó előtt elutazott Jászberénybe, hogy a hosszú buszozás ne tetézze az amúgy is meglévő problémákat. Mint később kiderült, ez sem segített semmit, ugyanis a derbit a vártnál jóval simábban nyerte meg a hazai együttes. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy Takács Bernadett és Sophie Wallner sem tudta vállalni a játékot.

Az első szettben 8:5-ig jól tartotta magát Leiszt Máté együttese, ám a folytatásban főként Jessica Ventura pontjainak köszönhetően fokozatosan elhúzott a hazai együttes és 25:15-re megnyerte a játszmát.

A második felvonás teljesen hasonló volt, mint az első. Annyi különbséggel, hogy ebben a periódusban Tóth Eszter, valamint Ekaterina Silchenkova vitte a vendéglátóknál a prímet és a vége 25:14 lett.

A harmadik játszma picit szorosabban alakult: 25:16-ra végződött.

A 3:0-ra elveszített derbi egyik pozitívuma egyértelműen az volt, hogy több olyan fiatal tehetséges játékos is pályára léphetett a Haliban, aki ritkábban kap szerepet. Így például Csóka Lili, Zoltán Anna, Péteri Vanda és Marton Gabriella is játéklehetőséghez jutott. A másik pozitívum pedig Vacsi Evelin eredményes játéka, 12 pontja volt.

A Hungast-Haladás legközelebb nevember 2-án szombaton lép pályára az Extraligában, amikor 18 órai kezdéssel a Békéscsaba együttesét fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

 

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. Haladás VSE 46
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. FTC Fisher Klíma 26
5. Dunaferr DueDutrade FC 25
6. Aramis SE 25
7. Debreceni Egyetemi AC 20
8. Futsal Veszprém 16
9. Rubeola FC 11
10. SG Kecskeméti Futsal 10

Következő mérkőzések

Go to top