Megszerezte első győzelmét az Extraligában a Hungast-Haladás női röplabdacsapata. A mieink 0:2-es állásról fordítva 3:2-re nyertek az MTK Budapest otthonában.

Az utóbbi hetekben a sérülések ellenére egyre jobb teljesítménnyel rukkolt ki Leiszt Máté együttese. A Békéscsaba elleni derbin Marija Cicic és Takács Bernadett nélkül is két, míg a Vasassal szemben már három jó szettje volt a csapatnak.  A BL-főtáblájára jutott angyalföldiektől pedig még játszmát is sikerült rabolniuk Vacsi Evelinéknek. Mindezek tudatában a győzelem reményében utazott a gárda az MTK elleni mérkőzésre. Ehhez képest az első felvonás nem sikerült valami fényesen, ugyanis a fővárosiak 25:21-re behúzták ezt a szettet. A másodikban viszont pillanatok alatt elléptek a szombathelyiek és 15:6-nál úgy nézett ki, hogy simán összejön az egyenlítés. Ezt követően azonban óriási gödörbe kerültek a vasiak és 25:20-ra ezt a játszmát is elbukták. A folytatás viszont parádésra sikeredett. A harmadik szettet 25:20-ra, míg a negyediket 25:16-ra nyerték a zöld-fehérek, így pedig jöhetett a döntő játszma. Ebben pedig sokáig a hazaiak domináltak, akiknek még meccslabdájuk is volt, ám a mieink ezt hárították és 16:14-re megnyerték a szettet, a mérkőzést pedig 3:2-re.

Ezzel a Hungast-Haladás megszerezte az Extraliga 2019-2020-as szezonjában az első győzelmét.

Leiszt Máté: - Nagyon örülök ennek a sikernek, annak azonban nem, hogy a második szettet komoly előnyről veszítettük el. Egy hatalmas hullámvasút volt ez a mérkőzés.  A mai napon a lányok óriási lelkierőről tettek tanúbizonyságot. Nagy hátrányból fordítottak, ráadásul még meccslabdát is hárítottak.

MTK Budapest-Hungast-Haladás 2:3 (21, 20, -20, -16, -14)

Budaörs, vezette: Kiss, Szabó

Haladás: Csóka, Császár, Lescay, Wallner, Miranda, Vacsi. Csere: Lojen (liberó), Pickering, Németh T. Edző: Leiszt Máté