Ismét alaposan megszorongatta a BL-főtáblájára jutott Vasas női röplabdacsapatát a Hungast-Haladás. A vasi zöld-fehérek akárcsak Szombathelyen, a fővárosban is szettet raboltak az angyalföldiektől.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján lépett pályára Budapesten Leiszt Máté együttese. A két gárda szombathelyi meccsén 3:1-re a Vasas győzött, így enyhe túlzással élve az első összecsapáson el is dőlt a továbbjutás. Ennek ellenére Vacsi Evelinék óriási elszántsággal vetették magukat a küzdelembe és az első szettet kis híján meg is nyerték: csupán 33 perc alatt tudták a fővárosiak 32:30-ra behúzni a nyitójátszmát. A második felvonás viszont jóval simábbra sikerült, mivel ezt 25:15-re nyerték a hazaiak. A harmadik is ilyen sima lett, annyi különbséggel, hogy azt a vasiak gyűjtötték be 25:16-ra. A negyedik játszma aztán ismét nagy csatát hozott, melynek végjátékából a Vasas jött ki jobban és a szettet 25:21-re, míg a meccset 3:1-re nyerte meg. Így összességében a fővárosiak két győzelemmel, 6:2-es játszmaaránnyal jutottak a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

A Hungast-Haladás a kiesés ellenére minden dicséretet megérdemel, ugyanis kétszer is alaposan megszorongatta a BL-főtáblájára jutott ellenfelét.

Leiszt Máté vezetőedző: - Ismét elégedett lehetek a csapattal. Úgy gondolom, hogy kifejezetten jó periódusban vagyunk. Ezt a mentalítást kellene továbbvinni, azaz ezt a küzdőszellemet, ezt a harcosságot. Örültem, hogy a 3. szettben annak ellenére is odatették magukat a lányok, hogy a továbbjutás már eldőlt. Meg kell tanulnunk bizonyos helyzeteket befejezni. Gondolok itt az első játszmára, melyet akár meg is nyerhettünk volna. Összességében szépen haltunk meg.

Vasas Óbuda-Hungast-Haladás 3:1 (30, 15, -16, 21)

Budapest, 100 néző, Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó, vezette: Tillmann, Barabás

Haladás VSE: Csóka, Császár, Lescay, Wallner, Miranda, Vacsi. Csere: Lojen (liberó), Pickering, Osbáth. Vezetőedző: Leiszt Máté

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. Haladás VSE 46
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. FTC Fisher Klíma 26
5. Dunaferr DueDutrade FC 25
6. Aramis SE 25
7. Debreceni Egyetemi AC 20
8. Futsal Veszprém 16
9. Rubeola FC 11
10. SG Kecskeméti Futsal 10

Következő mérkőzések

Go to top