Ismét alaposan megszorongatta a BL-főtáblájára jutott Vasas női röplabdacsapatát a Hungast-Haladás. A vasi zöld-fehérek akárcsak Szombathelyen, a fővárosban is szettet raboltak az angyalföldiektől.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján lépett pályára Budapesten Leiszt Máté együttese. A két gárda szombathelyi meccsén 3:1-re a Vasas győzött, így enyhe túlzással élve az első összecsapáson el is dőlt a továbbjutás. Ennek ellenére Vacsi Evelinék óriási elszántsággal vetették magukat a küzdelembe és az első szettet kis híján meg is nyerték: csupán 33 perc alatt tudták a fővárosiak 32:30-ra behúzni a nyitójátszmát. A második felvonás viszont jóval simábbra sikerült, mivel ezt 25:15-re nyerték a hazaiak. A harmadik is ilyen sima lett, annyi különbséggel, hogy azt a vasiak gyűjtötték be 25:16-ra. A negyedik játszma aztán ismét nagy csatát hozott, melynek végjátékából a Vasas jött ki jobban és a szettet 25:21-re, míg a meccset 3:1-re nyerte meg. Így összességében a fővárosiak két győzelemmel, 6:2-es játszmaaránnyal jutottak a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

A Hungast-Haladás a kiesés ellenére minden dicséretet megérdemel, ugyanis kétszer is alaposan megszorongatta a BL-főtáblájára jutott ellenfelét.

Leiszt Máté vezetőedző: - Ismét elégedett lehetek a csapattal. Úgy gondolom, hogy kifejezetten jó periódusban vagyunk. Ezt a mentalítást kellene továbbvinni, azaz ezt a küzdőszellemet, ezt a harcosságot. Örültem, hogy a 3. szettben annak ellenére is odatették magukat a lányok, hogy a továbbjutás már eldőlt. Meg kell tanulnunk bizonyos helyzeteket befejezni. Gondolok itt az első játszmára, melyet akár meg is nyerhettünk volna. Összességében szépen haltunk meg.

Vasas Óbuda-Hungast-Haladás 3:1 (30, 15, -16, 21)

Budapest, 100 néző, Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó, vezette: Tillmann, Barabás

Haladás VSE: Csóka, Császár, Lescay, Wallner, Miranda, Vacsi. Csere: Lojen (liberó), Pickering, Osbáth. Vezetőedző: Leiszt Máté