Határozottan jól küzdött az UTE otthonában a Hungast-Haladás extraligás női röplabdacsapata, ám mivel csak egy játszmát nyertek Leiszt Máté tanítványai, 3:1-es vereség lett a fővárosi vendégjáték vége.

Kifejezetten rosszul kezdtek a vasiak és 5:1-es hazai vezetésnél már időt is kellett kérnie a szombathelyiek mesterének. Leiszt Máté tanácsait azonban nem igen fogadták meg tanítványai, mivel 25:18-ra elveszítették a nyitójátszmát a remekül blokkoló fővárosiakkal szemben.

A második szett viszont már jóval szorosabban alakult: 12:12-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követően azonban főként nyitásaiknak köszönhetően elléptek a házigazdák és 25:20-ra ezt a felvonást is bezsebelték.

A harmadik játszmát ugyan jól indították a zöld-fehérek, de 18:15-ös UTE-vezetésnél úgy tűnt, hogy hamarosan vége a derbinek. Ám Császár Norináék ezt másként gondolták és szenzációs feltámadást produkálva 25:23-ra megnyerték a játszmát és 2:1-re szépítettek.

A negyedik felvonásra azonban kifogyott az üzemanyag a szombathelyiek tankjából és a hazaiak 25:14-re hozták a szettet, így 3:1-re a meccset is.

A találkozót követően Leiszt Máté dicsérte csapatát, különösen játékosai küzdőszellemére volt büszke a vasiak vezetőedzője.,

UTE-Hungast-Haladás 3:1 (18, 20, -23, 14)

Budapest, vezette: Mezőffy, Adler

Hungast-Haladás: Csóka, Császár, Lescay, Wallner, Miranda, Vacsi. Csere: Lojen (liberó), Szendrődi, Pickering. Vezetőedző: Leiszt Máté