A papírformának megfelelően 3:0-ás vereséget szenvedett az ezer sebből vérző Hungast-Haladás az éllovas Nyíregyháza otthonában a női röplabda Extraliga 8. fordulójában. A szombathelyi a harmadik játszmában teljesítettek a legjobban, melyben 19 pontig jutottak.

Sérülések miatt négy játékosát, Marija Cicicet, Takács Bernadettet, Genesis Mirandát és Marton Gabriellát nélkülözte a vasi zöld-fehér gárda az utóbbi időben bomba formában röplabdázó nyírségiek otthonában. Leiszt Máté így ígéretének megfelelően fiatal játékosokkal pótolta a maródiak listáján lévőket. Mindezek tudatában senkit sem ért meglepetésként, hogy a hazaiak 25:10-re megnyerték az első szettet.

A második felvonás viszont sokkal jobban kezdődött: 6:0-ra lépett el a Hali. Aztán viszont a vendéglátók is nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak és 7:7-nél beérték a szombathelyieket. A folytatásban pedig már érvényesült a nagyobb tudás és rutin. Ennek köszönhetően ezt a játszmát is a Fatum nyerte, még pedig 25:15-re.

A harmadik szettben viszont egészen 19:19-ig remekül játszottak a vasiak. Ebben a periódusban Pickering, Vacsi és Császár szinte egymást múlta felül.  A játszma hajrájára azonban elfogyott a lendület, így pedig ezt a szettet is a hazaiak nyerték (25:19).

A 3:0-ás vereség ellenére a Haladás játékosai emelt fővel jöhettek le a pályáról.

Leiszt Máté vezetőedző: - Az előzetes elképzeléseknek megfelelően több lehetőséget tudtam adni a fiataloknak, akik azért az elején eléggé megszeppenten játszottak. A folytatásban viszont már jóval bátrabbak voltak. Gratulálok a Nyíregyháza győzelméhez.

Fatum Nyíregyháza-Hungast-Haladás 3:0 (10, 15, 19)

Nyíregyháza, vezette: dr. Árpás, Adler

Haladás: Csóka, Császár, Vacsi, Péteri, Wallner, Pickering. Csere: Lojen (liberó), Zoltán (liberó), Szendrődi. Vezetőedző: Leiszt Máté  

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. Haladás VSE 46
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. FTC Fisher Klíma 26
5. Dunaferr DueDutrade FC 25
6. Aramis SE 25
7. Debreceni Egyetemi AC 20
8. Futsal Veszprém 16
9. Rubeola FC 11
10. SG Kecskeméti Futsal 10

Következő mérkőzések

Go to top