Rendkívül szoros szetteket hozó mérkőzésen 3:0 arányú vereséget szenvedett a Haladás extraligás női röplabdacsapata az MTK együttesétől. A vendég fővárosiak mindhárom játszmát csak minimális különbséggel húzták be.

Az Extraliga 12. fordulójában alsóházi rangadót játszottak Szombathelyen, ahol a tabella nyolcadik helyén álló zöld-fehérek fogadták a hetedik MTK csapatát. A két együttes budapesti összecsapását 3:2 arányban a Hali nyerte, így minden vasi szurkoló egy újabb győzelemben reménykedett. A nyitószett elején pedig nagyon úgy festett, hogy ez a siker össze is jön, ugyanis szinte pillanatok alatt tetemes előnyre tettek szert a hazaiak, akik egészen a játszma derekáig irányították is a történéseket. A végjátékban azonban kissé érthetetlen módon szétesett a szombathelyiek játéka és 25:23-ra a vendégek zsebelték be a szettet.

A második felvonás sokáig úgy nézett ki, hogy sima MTK-sikert hoz, ám a játszma végén feltámadtak a vasiak és szettlabdák sorát hárítva esélyt teremtettek maguknak az egyenlítésre. Sajnos azonban ez nem jött össze: a fővárosiak 30:28-al alakították 2:0-ra az állást.

A harmadik szettben is a kék-fehérek jártak rendre előrébb, ám a Hali ezúttal is nagy hajrával nyitottá tette a végjátékot. Azonban a szerencse ezúttal is a budapestiek oldalára állt, akik a szettet 25:22-re, míg a mérkőzést 3:0-ra nyerték meg.

Leiszt Máté vezetőedző: - Mérkőzések óta a legnagyobb ellenfelünk a saját térfelünkön van. Ha megtanuljuk legyőzni önmagunkat, akkor a sikerek sem maradhatnak el.

Hungast-Haladás-MTK Budapest 0:3 (-23, -28, -22)

Szombathely, 200 néző, vezette: Mezőffy, Halász

Haladás: Cicic, Császár, Vacsi, Wallner, Miranda, Pickering. Csere: Lojen (liberó),  Lescay, Szendrődi, Csóka. Vezetőedző: Leiszt Máté

 

 

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. Haladás VSE 46
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. FTC Fisher Klíma 26
5. Dunaferr DueDutrade FC 25
6. Aramis SE 25
7. Debreceni Egyetemi AC 20
8. Futsal Veszprém 16
9. Rubeola FC 11
10. SG Kecskeméti Futsal 10

Következő mérkőzések

Go to top