Hosszú szünet után ismét nyert az Extraligában szereplő női röplabdacsaptunk. A mieink ezúttal a Jászberény együttesét győzték le 3:1-re a Haladás Sportkomplexumban lejátszott alsóházi rangadón. 

A tabella hetedik és nyolcadik helyén álló két gárda összecsapását a hazai környzetben szereplő szombathelyiek kezdték jobban, akik szinte pillanatok alatt elhúztak 4:0-ra. Ezt követően azonban jászberényi pontok következtek és 7:5-re fordítottak Szerényi Grétáék. A játszma derekán azonban visszavette az irányítást Leiszt Máté együttese és végül 25:19 arányban behúzta az első szettet.

A második felvonás sokáig úgy nézett ki, hogy a vendégek zsákmánya lesz, ám a végjátékban óriási energiákat mozgósítva 20:20-nál egyenlítettek a vasiak és 27:25-re megnyerték a játszmát, így pedig már 2:0-ra vezettek.

A harmadik szettben homok került a szombathelyiek gépezébe és ennek köszönhetően el is úszott ez az etap.

A negyedik játszmában viszont visszataláltak a helyes útra Vacsi Evelinék és egy 25:20-ra megnyert szettel pontot tettek a derbi végére (3:1).

Leiszt Máté vezetőedző: - Az elmúlt időszak történéseit kielemezve most nagyon komoly hangsúlyt fektettünk a mentális felkészülésre és ennek köszönhetően most önmagunkat és az ellenfelünket is sikerült legyőznünk. Rengeteget dolgoztunk a héten, gyakran éjszakába nyúló edzéseket tartottunk és a munkának meg is lett az eredménye. Nagyon büszke vagyok a csapatra, ez a győzelem jó alap lehet a folytatásra nézve. Ennek a csapatnak élnie kell tovább. Ezen a héten hét saját nevelésű játékos edzett a felnőtt kerettel. Mi kell még ennek a városnak, hogy hagyjon minket dolgozni?!

 

Haladás Szombathely-Jászberény VT 3:1 (19, 25, -18, 20)

Szombathely, 200 néző, vezette: Tillmann, Szabó

Haladás: Császár, Lescay, Péteri, Wallner, Vacsi, Cicic. Csere: Lojen (liberó), Zoltán (liberó), Szendrődi, Dóka, Marton, Csóka. Vezetőedző: Leiszt Máté

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 1 +1 9
2. Futsal Veszprém 1 0 3
3. Debreceni Egyetemi AC 1 0 1
4. SG Kecskeméti Futsal 1 -1 0
5. MVFC Berettyóújfalu 0 0
Go to top