Két győzelemmel kezdte szereplését NB II-es női röplabdacsapatunk. A mieink először idegenben a KÖZGÁZ, majd hazai környezetben az Ajka együttesét győzték le 3:2 arányban.

Határozottan jól zárta le a felkészülési időszakot Mucsi Péter csapata, ugyanis fiataljaink megnyerték a rendkívül színvonalas Rába-kupa küzdelmeit Győrben. Szerencsére a lendület a folytatásra is kitartott.

Az NB II-es bajnokság rajtján Budapesten léptek pályára Zoltán Annáék, és annak ellenére is 3:2-re nyerni tudtak, hogy Németh Blanka már az első szettben súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A siker értékét növeli, hogy a fővárosiak 2:0-ás vezetéséről sikerült fordítani.

A második fordulóban az Ajka vendégeskedett Szombathelyen. A mieink mindhárom centere hiányzott, így csak hősies küzdelem árán sikerült 3:2-re legyőzni őket. Annak ellenére is, hogy a Röpisuli az utóbbi időszakban rendre verhetetlen ellenfélnek bizonyult a számunkra.

Mucsi Péter vezetőedző elmondása szerint a lányok mindkét mérkőzésen nagy szívről és kiváló küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot. Boldogok a két sikert követően, de már el is kezdtek készülni a folytatásra. A céljuk, hogy tovább csiszolják a játékukat.

 

Közgáz SC és DSK-Haladás VSE 2:3 (23, 19, -21, -24, -10)

Haladás VSE: Fatér J., Zoltán, Nagy A., Blázsovics, Héjj, Németh B. Csere: Kiss D. (liberó), Varga Á. Vezetőedző: Mucsi Péter

 

Haladás VSE-Röpisuli SE Ajka 3:2 (-21, 22, -24, 12, 11)

Haladás: Fatér J., Zoltán, Szendrődi, Blázsovics, Héjj, Sajben. Csere: Kiss D. (liberó), Fatér V. (liberó), Horváth B., Perintfalvi. Vezetőedző: Mucsi Péter