A MÁV Előre ellen elveszített rangadót követően már ki is köszörülte a csorbát NB II-es női röplabdacsapatunk. A mieink ezúttal a Tatabányai RSE együttesét győzték le a Haladás Sportkomplexumban 3:0 arányban.

A székesfehérváriaktól elszenvedett vereség után már a bemelegítésnél látszott, hogy a zöld-fehér együttes mindenképpen javítani szeretne, nagyon elszántak voltak a lányok. Ez pedig már a derbi elején meghozta eredményét, ugyanis remek nyitásokkal, jó védekezéssel lépett el a vendégektől Mucsi Péter alakulata és 25:14-re be is húzta a nyitójátszmát.

A derbi koreográfiája a második etapban sem változott. A mieink továbbra is a játék minden elemében felülmúlták a tatabányaiakat, így pedig simán meglett ez a szett is, még pedig 25:13-ra.

A harmadik játszmában viszont elkezdett éledezni a jó erőkből álló vendégcsapat, ám ez csupán arra volt elegendő, hogy picit megnehezítették Csóka Liliék dolgát. A magabiztos, 3:0 arányú Hali-sikert azonban így sem tudták megakadályozni.

Mucsi Péter: - Ma kárpótolt bennünket a sors a múltheti fiaskó után. Persze nem adták ezt ingyen. Rengeteget dolgoztunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Ezúttal veszélyesek voltak a nyitásaink, rendre zavarba hozták az ellenfelet. Remekül védekeztünk, így a támadójátékunk is felgyorsult. Gratulálok a lányoknak, mert nagyon motivált, fegyelmezett és kitűnő játékkal szereztük meg a három bajnoki pontot.

 

Haladás VSE-Tatabányai RSE 3:0 (14, 13, 21)

Haladás VSE: Csóka, Zoltán, Sajben, Blázsovics, Szendrődi, Németh B. Csere: Kiss D. (liberó), Héjj, Perintfalvi, Katona, Varga Á., Horváth B., Fatér J. Vezetőedző: Mucsi Péter