A jelenlegi helyzet alapján a Haladás VSE sportolói közül Gyürüs Barbara és Boros Viktória utazhat a moszkvai felnőtt kontinensvetélkedésre. Az Európa-bajnokságot a tervek szerint április 3-a és 11-e között rendezik meg az orosz fővárosban.

A Magyar Súlyemelő Szövetség döntésének értelmében a budapesti Baczakó Péter Emlékversenyen kötelező volt az összes olyan súlyemelőknek indulnia, aki a moszkvai felnőtt Európa-bajnokságon induló magyar csapat összeállításánál szóba jöhetett. Ez klubunkból három női versenyzőt érintett.

Közülük ketten - Polgár Mirjam és Gyürüs Barbara – a felnőttek, míg Boros Viktória a junior korosztályban mérette meg tudását, felkészültségét.

Miri a 76 kilogrammos súlycsoportban szakításban 74, míg lökésben 102 kilót teljesített. Összetett eredménye (176 kg) kategóriája harmadik helyezéséhez volt elegendő.

Barbi a +87 kilóban indult, ahol végül 181 kilogrammal aranyérmes lett. Szakításban 81, lökésben pedig kereken 100 kg volt az eredménye.

Boros Viki a juniorok 87 kilogrammos kategóriájában lett első 195 kilóval. Szakításban 85, lökésben 110 kilót sikerült feje fölé emelnie.

Az eredmények alapján Gyürüs Barbara és Boros Viktória tagja lesz a kontinensvetélkedésen szereplő magyar válogatottnak, persze csak abban az esetben, ha a koronavírus-járvány nem húzza keresztül a rendezők elképzeléseit.

- Lényegében elégedett vagyok a lányok teljesítményével, talán Mirinél van pici hiányérzetem, mert a 78 kilót szakításban hozhatta volna. Amúgy mind a hárman a felkészülési időszaknak megfelelő teljesítményt hozták. Ez alapnak jó, lehet rá építkezni. Természetesen a későbbiekben lesz lehetőségük javítani. Például a hazai rendezésű Savaria Kupán is, ahol Barbi és Viki megerősítheti az Európa-bajnoki csapattagságát – fogalmazott Márkus Erzsébet szakosztályvezető.

A Savaria Kupát - mely egyben Tóth Géza Emlékverseny is - március 6-án, szombaton rendezi meg egyesületünk a Haladás Sportkomplexumban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Felső-házi rájátszás tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 4 +11 16
2. Haladás VSE 4 +7 15
3. Debreceni Egyetemi AC 4 -5 4
4. Futsal Veszprém 3 -6 3
5. SG Kecskeméti Futsal 3 -7 1
Go to top