Nagy küzdelemben 27:25-re kikapott az őszi idény utolsó fordulójában Mohácson a Haladás VSE női ifjúsági kézilabdacsapata.

A II. osztályú bajnokság Nyugati-csoportjának 11. játéknapján a több NB I/B-ben szereplő játékost is soraiban tudó Duna-parti együttes otthonában lépett pályára Mátés István csapata. A hazaiakat ráadásul Rittlinger Lotti személyében egy korosztályos válogatott is erősíti. Mindezek ellenére a 12. percben még egál, 4:4 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban egy rövidzárlatnak köszönhetően 5 góllal elléptek a mohácsiak. Ebből a szünetig kettőt sikerült Horváth Hannáéknak ledolgozniuk.

A 16:13-as állásról kezdődő második játékrészben rendre a hazaiak jártak 3-4 találattal előrébb, ám az 51. percben feljöttek a vasiak 23:22-re. Sajnos a végjáték a rutinosabb vendéglátóknak sikerült jobban, akik 27:25-re megnyerték a küzdelmes mérkőzést.

Mátés István edző: - A mohácsi csapat meggyőző teljesítménye ellenére 10 perccel a meccs vége előtt felcsillant a győzelem reménye, de a játékunkból hiányzott az a plusz, ami a sikerhez kellett volna. Ennek ellenére is gratulálok a lányoknak az őszi szereplésükhöz. Úgy érzem, hogy fiatal csapatom mindkét fronton tisztességgel helytállt. A Zala megyei felnőtt bajnokságot 100 százalékos teljesítménnyel vezetjük, a kimondottan erős együtteseket felvonultató ifjúsági bajnokságban pedig a mezőny első felében helyezkedünk el.

A Haladás csapata 11 forduló során 13 pontot gyűjtött, amivel a hatodik helyen áll. A vasiak csupán 3 ponttal vannak lemaradva a dobogós helyen álló DKKA mögött. 

Mohácsi TE 1888-Haladás VSE 27:25 (16:13)

Mohács, vezette: Szászfai, Tasnádi

Haladás VSE: Németh Janka – Dobos Dorka 3, Horváth Hanna 8/5, Szekeres Szederke 1, Szár Dzsenifer, Tóth Vivien 3, Nyári Luca Sára 2. Csere: Falussy Flóra 2, Bogáth Petra, Sulyok Csenge 4, Gyallai Virág 2, Breznovits Karola, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

7 méteres: 2/2 illetve 5/5

Kiállítás: 2 perc illetve 4 perc

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Go to top