Kifejezetten jól szerepeltek fiú kézilabdacsapataink a XXV. Ferenczy-Budapest Kupa küzdelmein. A Haladás VSE U13 a második, míg az U15 a negyedik helyen végzett a fővárosban megrendezett háromnapos színvonalas tornán.

Az U13-as fiúknál nagyon népes mezőny jött össze az év utolsó tornáján. A rendezők három csoportba osztották be a 15 együttest.  A vasi gyerekek remekül teljesítettek a csoportkörben, Takács Gabriella tanítványai mind a négy meccsüket magabiztos játékkal, fölényesen nyerték meg. Az ellenfelek még megszorítani sem igen tudták a zöld-fehér csapatot. A rájátszásban pedig a Tatabánya gárdája is fejet hajtott a mieink előtt. Ez a siker egyértelműen a bravúr kategóriába tartozik. A mindent eldöntő meccsen ugyan az angyalföldiek első csapata nagy küzdelemben legyőzte a végére kissé elfáradó mieinket, de az ezüstérem így is igen szépen csillog a karácsonyfa alatt.

Egy különdíj is Szombathelyre került, ugyanis a korosztály legjobb kapusának Mogyorósi Milánt választották a szakemberek. Emellett a 44 találatig jutó Tóth László 3. lett a „mesterlövészek” listáján.

Takács Gabriella edző: - Nagyon elégedett vagyok a srácokkal. A fiúk végig nagybetűs csapatként küzdöttek. Büszke vagyok rájuk. A nyitott védekezésünk az egész tornán jól funkcionált. Rendre sok labdát szereztünk, gyors indításokkal operáltunk. Remek lezárása volt ez a siker az évnek.

 

Csoportmérkőzések U13:

Haladás VSE - Pénzügyőr SE 29:15

Haladás VSE - Angyalföldi SI II. 24:6

Haladás VSE - Csepel DSE 25:14

Haladás VSE - VS Dunakeszi 28:5

Helyosztók 1-3.:

Haladás VSE - Grundfos Tatabánya KC 25:23

Haladás VSE - Angyalföldi SI I. 14-20

 

Az U15-ös fiúknál összesen öt csapat lépett pályára. A csoportkörben a Haladás kétszer nyert és kétszer veszített, így a harmadik helyen zárt. Ezt követően a bronzéremért szállhattak harcba a szombathelyi fiatalok, de az egyszer már legyőzött Elektromos SE visszavágott, ennek köszönhetően pedig a negyedik pozícióban végzett a zöld-fehér együttes.

A góllövésben Juhász András járt az élen, aki 27 találatával a harmadik lett a gólkirályi címért folytatott versengésben.   

Skoda Bence edző: - Nagyon hasznos tornával zártuk az esztendőt. Az első két napon nagyon jól teljesítettünk, de sajnos a harmadikra sérülések és betegségek miatt „elfogytunk”. A negyedik helyezésre és a mutatott játékra azonban így is büszkék lehetünk.

 

Csoportmérkőzések U15:

Haladás VSE - KSA Budapest 23:21

Haladás VSE - Angyalföldi SI 12:18

Haladás VSE - Bp. Elektromos SE 20:19

Haladás VSE - PLER KKFT 21:31

Helyosztók 3. hely:

Haladás VSE - Bp. Elektromos SE 18:22  

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Go to top