Hosszú felkészülést követően lépnek szőnyegre ifjú cselgáncsozóink, akik a hétvégén már versenyhelyzetben is megmutathatják tudásukat. Antoni Zoltán szakvezető reményének adott hangot a várható eredményeket illetően, és bizakodóan tekint a nyári táborozás nyújtotta lehetőségekre is.

Úgy tűnik, hogy véget ért az ínséges időszak az egyéni sportágak képviselőinek is. Hamarosan visszatérhet minden a régi megszokott kerékvágásba. Nagyon örülnek ennek a leghosszabb szünetre kárhoztatott ifjú cselgáncsozók is, akik a hosszú felkészülési időszakot követően május 22-én visszatérhetnek a tatamira. A győri Magyar Kupát megelőzően Antoni Zoltánnal, judo szakosztályunk vezetőjével beszélgettünk.

Meglehetősen nagy volt a csend az elmúlt időszakban a szakág honi versenyeit illetően...

- Talán túlzás nélkül állíthatom, hogy valóban szokatlanul hosszú volt a szünet, ilyenkor már lassan a nyári szünetre készülhettünk az elmúlt esztendőket alapul véve. Idén ez is rendhagyó lesz, hiszen bár februárban volt egy regionális verseny cselgáncsozóinknak, a neheze viszont csak ezután jön.

Egy pillanatra ugorjuk még vissza a felkészülési időszakra. Miben volt az idei más ez számotokra és a versenyzők számára?

- Egyrészt a bizonytalanság nagyban árnyalta a képet, hiszen sokáig a kezdési dátumot sem ismertük. Ráadásul a szövetség döntésének értelmében a 10 évnél fiatalabb sportolók nem látogathatták az edzéseinket. Jobbára így csak a tréningek maradtak a gyerekek számára és próbáltuk azt is a kollégákkal színesíteni, hogy ne váljon monotonná. A technikai képzés mellett nagy hangsúlyt helyzetünk a fizikális felkészítésre, amit futóedzésekkel egészítettünk ki.

Majd jött a jó hír, hogy május 22-én újraindul az élet, és Győrben már Magyar Kupa fordulót rendeznek. Milyen eredményekkel lennél elégedett?

- Természetesen bizakodó vagyok, ugyanakkor azt is be kell látni, hogy hónapok óta nem versenyezhettek a sportolók. Ez pedig mentálisan is meghatározza az adott cselgáncsozó formáját. A gyerekek felkészülése szerencsére minden probléma nélkül lezajlott, nem hátráltatta a munkát betegség vagy sérülés, a Diák "A" és Diák "B" korosztály számára kiírt versenyre érmes reményekkel utazunk.

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet mennyire írja át a szakosztály nyári terveit?

- A Magyar Judo Szövetség versenynaptára annyiban változott, hogy a kiemelt erőpróbák nem maradnak el, csak kevesebb lesz a szünet két rendezvény között, ezzel csökken a regenerálódásra fordított idő. Természetesen az idei nyarat sem szeretnénk tábor nélkül hagyni, ennek előkészületei folyamatban vannak. Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni az utánpótlásunk létszámának növelésére is, ősszel pedig újult erővel folytathatjuk a versenyszezont.

Haladás VSE judo szakosztályának tervezett programja

2021. május 22. Diák "A" és Diák "B" Magyar Kupa | Győr

Diák "A" 41 kg Dercsár-Kovács Mátyás

Diák "B" 35 kg Kiss Zétény

2021. május 29. Junior Országos Bajnokság | Győr

Várható indulók: 81 kg Ruzsin Alex, 81 kg Gyallai Martin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top