A Haladás VSE múltja lassan 100 évre tekint vissza. 1919-ben alapult egyesület Szombathely város sportéletében meghatározó szerepet tölt be. A Haladás mindig a sportot tartotta szem előtt. Az évek során rengeteg nehézségen ment át és sok vihart vészelt át. Az új sportkomplexum megépülés után az itt folyó munka még színvonalasabb tud lenni. 

A HVSE filozófiája még mindig az 1919-s fiatalok eszméit követi. Fő célunk, hogy a fiatalok sportközpontú nevelést kapjanak, önfegyelemre, kitartásra és küzdésre neveljük őket. Sport népszerűsítése fontos feladatunk. Manapság a sport egyre jobban háttérbe szorul, de szerencsére a HVSE szakosztályvezetői, edzői és sportolói elkötelezettek. Napi szinten küzdenek meg együtt a nehézségekkel, és minden nap apró lépéseket tesznek a céljaik elérése érdekében. Ezzel hírnevet szerezve az egyesületnek, a városnak és a sportnak. 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a sportért! 

  

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél előbb!

 

Te is túl sok Walking Dead sorozatot nézel? Talán velünk együtt Te is félsz egy Zombiapokalipszistől? Mi már 2010 óta készülünk rá, gyere Te is!

 

Hamarosan visszahúzódnak a munkagépek, elül a dolgos melósok mindennapos csörömpölése, és nagyot lélegezhetnek az elmúlt időszakban különösen forgalmas Rohonci út lakosai. Persze nem csak a környező panelházakban élők inthetnek búcsút az építkezés minden velejárójának, a városnak is búcsúznia kell. A régi avíttas világ is rögvest bezárul ugyanis a helyi sportéletben.  A végelláthatatlanul elhasznált öltözők, a kopott, múltba révedő támfalak, az egykedvűen omladozó oszlopok, és az emlékeket ugyan őrző, de már szakállas időkre visszatekintő csarnok is.  A vadonatúj sportkomplexum  már a modern idők passzát szelét fújja, éppen úgy, ahogy azt nagyon sok Haladás-szurkoló egykor megálmodta.

Szombathely városban ugyanis a római múlt, a Szent Márton örökség, a  mindenkori nyugati közelség mellett, a Haladás megléte az egyik igazán piacképes brand.  A sportegyesület slágerterméke a helyi lakosoknak, még azok is messzemenőkig tisztában vannak a zöld-fehér identitással, akik úgy egyébként nem vonzódnak az élsport intézményéhez.  Hosszú évtizedek alatt az egyesület letett már annyit az asztalra, hogy országszerte a legnagyobb mamutklubok között emlegessék.  A ráncfelvarrás azonban egészen idáig váratott magára, hiszen az eredményes szereplés emberemlékezet óta megfelelő körülményekért kiáltott.


A mai élsport már köszönő viszonyban sincs az ezredfordulót megelőző időszakkal.  A tömegsport nemkülönben.  Egyesületi szinten az elvárások végtelenül magasak, a szülők minden információ birtokában szelektálhatnak.  Saját csemetéit éppenséggel mindenki oda küldené, ahol a legimpozánsabb körülmények fogadják.  Lett légyen szó létesítményekről, vagy egyszerűen csak szolgáltatási lehetőségekről.  Mindenki a legjobbat akarja,  mindenki a 21. század vívmányaira vágyik.  A Haladás stadion és sportkomplexum használatba vételével Szombathely is felzárkózik az ország legjobb sportinfrastruktúrával rendelkező települései közé , sőt leheletnyivel nyugatabbra, a sógorok felé sem kell szégyenlősen hunyorognia. A megújult stadion otthona lehet annak a labdarúgásnak, amely még mindig a legnépszerűbb sportágnak számít a városlakók körében.  Birtokokba vehetik az eddig nehéz körülmények között készülő súlyemelők illetve birkózók is,  de otthonra lelhet a város elsőosztályú röplabdacsapata és a másodosztályban mérkőző kézilabda együttese is. A multifunkcionális, minden igényt kielégítő csarnokban európai szintű szolgáltatások várják a mozogni vágyó fiatal egyesületi tagokat:  bemelegítő folyosó, szakszertárak, konditerem,  súlyemelő terem.   A tudósítani vágyó újságírók, vendégek,  üzletemberek az ütött-kopott lelátok helyett minden technikai eszközzel felszerelt skyboxból végezhetik munkájukat.  A kialakított és őrzött parkolókban kényelmesen elférnek a sporteseményt látogatók,  végre nem kell mellékutcákban bosszantó műveletekbe bonyolódni, ha éppenséggel valaki helyet keres magának.  Most úgy fest,  mindenkinek a komfortérzete exponenciálisan javulni fog.  A felsorolt tényezők persze nem adnak választ minden égető kérdésre, de legyünk türelemmel.

Egy időt nem kímélő megaberuházás értékelése nem megy egyik pillanatról a másikra, az évek majd kiegyenesítik a megmaradt kérdések görbéjét. Addig viszont ildomos örülni.  Örülni, mert a város sportélete hamarosan más dimenzióba kerülhet. Már csak egy hónapot kell aludni minderre.

Fotók: https://www.facebook.com/haladassportkomplexum/

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Futsal NB1 Tabella

Pos Team Pts
1. MVFC Berettyóújfalu 41
2. Haladás VSE 37
3. Nyírgyulaj KSE 29
4. Aramis SE 22
5. Dunaferr DueDutrade FC 19
6. FTC Fisher Klíma 19
7. Debreceni Egyetemi AC 17
8. Rubeola FC 11
9. SG Kecskeméti Futsal 10
10. Futsal Veszprém 9

Következő mérkőzések

hétfő, 10 február 2020
Aramis SE vs Haladás VSE
19:20
hétfő, 17 február 2020
Haladás VSE vs Debreceni Egyetemi AC
18:30

Go to top