Nem telt eseménymentesen a Labdarugó szakosztály élet a mostani hétvégén sem. Öt mérkőzésből, öt győzelmet arattunk, 38 rúgott és 3 kapott góllal. "Hazai" mérkőzéseiken, győztesen tértünk haza Bükről, ahol a hévizi és büki korosztályos csapatokkal szemben nyerni tudtunk. Csapataink, játékosaink és edzőink hétről hétre hozzák ki magukból a maximumot, hogy jobbnál jobb eredményt tudjanak elérni a pályán. Ezzel öregbítve a Haladás VSE hírnevét. Több korosztályunk (U16-17-19) a bajnoki címekért küzd, míg az U14-15 folyamatos fejlődéssel a középmezőnyben tanyázik. 

Lassan újra saját otthonunkban dolgozhatunk és szakosztályunk igénybe kihasználhatja a komplexum és a Kenderes úti pályák adta lehetőségeket és még színvonalasabb munkát tudnak majd végezni csapataink. Visszatérhetnek, azok a gyerekek, akik itt ismerkedtek a meg a labdarúgás alapjaival. Végre újra hazatérhetnek!

Nagyon várjuk, megérdemeljük, megérdemlik!

U14

Haladás VSE-Hévíz 12-0 (7-0)

Haladás VSE: Czöndör(Kovacs L)-Török,Berta,Tóth,Zugonics(Spilenberg)-Kovács A(Gáspár),Horváth D(Likerecz),Horvath Cs-Spitzer,Horvath Benedek,Fekete(Horváth Bálint)

Gól: Horváth Benedek 5,Horvath D 2,Horvath Cs 2,Likerecz 2,Török

Petrovics Balázs:

Bükön játszottuk soron következő mérkőzésüket. Hévíz csapat volt az ellenfél. Tudtuk milyen mérkőzésre számíthatunk, ennek tudatában készültünk a héten. Nagyon pozitív volt, ahogy a srácok hozzáálltak a mérkőzéshez. Végig koncentrálva nem öncélúan a gyakorolt elemeket használva játszottak. A mérkőzés képe alapján, jobb helyzetkihasználással nagyobb lehetett volna a különbség. A Hévízi játékosoknak gratulálok akik sportszerűen játszották végig a mérkőzést! Csapatom minden játékosának is jár a gratuláció!

 

U15

Haladás VSE – Hévíz SK 5:2 (3:2)

Haladás VSE: László (Antoni 55’) –Márovics, Bősze Bence, Baumann (Szele 72’), Akl – Kárász (Kránitz 67’) Tóth D., Szalai- Bódi,Halász, Rózsa (Malomsoki 55’)

Gól: Halász 2, Bódi 2, Szalai

Jók: Az egész csapat dícséretet érdemel. Malomsoki Milán nagyon jól szállt be.

 

Horváth Tibor: 

A büki sportcentrumban fogadtuk a mérkőzés előtt ugyanannyi ponttal álló Hévíz gárdáját. Az első perctől kezdve mi birtokoltuk a labdát, építettük a támadásokat. Halász és Szalai révén hamar eldönthettük volna a meccset, de a vendégek egy 11-es és egy remekül eltalált szabadrúgásnak köszönhetően visszajöttek, 3:2 vel mentünk el a szünetre. A második félidőben végig motiváltan és fegyelmezetten játszva, esélyt sem adtunk az ellenfelünknek. Bódi két egyéni megmozdulására már nem érkezett válasz.

A mai mérkőzésen mindenki remek hozzáállásának, és a szervezett játékunknak köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk. Külön dicséret illeti a srácokat, hogy ebben a nehéz helyzetben más-más időpontban és helyszínen készülünk a mérkőzésekre, de szó nélkül jönnek és dolgoznak a sikeresebb jövő érdekében.

 

U-16

Vasszécseny-HVSE 1:15 (0:11)   

Haladás VSE: Szarka--Németh O,Kasper,Varga Á(Babócsi),Judik(Vajda)--Geiger,Zelles--Ferencsák(Németh T),Németh B,Ódor--Vargyas.

Gól: Németh B(6),Zelles(3),Ferencsák,Vargyas(2),Vajda,Geiger,Babócsi

Jók:Varga Á,Geiger,Zelles,Németh Benjamin (a mezőny legjobbja)

 

Iszak Gábor:

Nagyon nagy iramban kezdődött a mérkőzés, látszott hogy a hazai csapat is felszívta magát, ennek ellenére már hamar több gólos előnyre tettünk szert. Ötletes és gyors támadásokat vezettünk és a befejezéseknél is koncentráltak voltunk. Itt kell kiemelnem Németh Benjamin játékát, aki a mai napon nem csak gólerősen játszott, de vezéregyénisége is volt a csapatnak és szenzációs dolgokat láttunk tőle. A második félidőben esett az iram és a színvonal is, ebben az időszakban már megmutatkoztak a hiányosságaink is. Varga Áron lecserélése után a védelmünk nagyon sebezhető volt az ellenfél kontráinál, többször is súlyos hibákat követtünk el, amiket ki kell javítanunk! Meg kell még említenem, hogy a Szécsenyi csapatban is több jó egyéni teljesítményt láttam, a kapusuk a sok kapott gól ellenére nagyon jól védett!

U17

Haladás VSE – Csorna 1:0 (0:0)

Haladás VSE: Kiss D. – Nagy B. Komjáthy J. Machinek B. – Nemes D. Prán A. (Varga Á.) Varga Cs. Varga B. (Mercs L.) – Pap M. – Doktorics Á. Kopácsi D.

 

Gól: Nagy B.

 

Szenczi Imre:

Azt nem lehet erre a mérkőzésre mondani, hogy érzelmektől mentes csata volt! Az, hogy szinte 90 percig ember hátrányban kellett futballoznunk az egy (volt több is) hibás döntés miatt volt. Még, ha történt is a játékvezető szerint „ütés” és jár érte egy jogos kiállítás,  de az előzménye egy támadó fault volt, amit viszont nem torolt meg a játékvezető. Túléltük! Sőt! Kétszer álltunk a kapussal szemben 1:1 elleni játékhelyzetnél. (Egyébként egy nagyon jó képességű futballistát ismertünk meg a Csornai kapus személyében!!! Gratulálok a teljesítményéhez!) Lehet, hogy el is dönthettük volna a két helyzet értékesítésével a mérkőzést, de utólag bánja a fene! Egy kis szerkezet váltással, ugyan azt a játékot játszottuk mint teljes létszámmal. Úgy érzem inkább mi domináltunk – még létszám hátrányban is – mint az ellenfél. (Ja, és ebben a játékrészben volt egy nyilvánvaló büntető - majd a videó is megerősíti – amit szintén rosszul ítéltek meg!) Persze, voltak szerkezeti hibák védekezésnél ami a második félidőben még inkább kiütköztek. Nagyobb összhang és együttműködés kell a csapatrészek között ilyen esetekben, illetve a levédekezendő területeket is jobban kell elosztani egymás között! Ezeket a hibákat viszont egy olyan mentális erővel kompenzálták a srácok, hogy arra nehéz jelzőt is találni! A második félidőben az ellenfél is többet próbálkozott a támadásokkal, amiben volt is egy két veszélyes lehetőségük. Ebben az időszakan a szerencsével sem álltunk hadilábon! Tettünk érte! Nem keveset! Hihetetlen munkát végeztek a támadással megbízott embereink védekezésben, így kevesebb energia maradt a támadás építésekre és befejezésekre. Akcióból jóval kevesebbet tudtunk veszélyeztetni, de jött egy jól elvégzett pontrúgás és egy parádés fejes, amivel megszereztük a vezetést és végül a győzelmet is! Csak szuperlatívuszokban tudok – a hibák kijavítását gyakoroljuk – beszélni a gyerekekről! Amit ma véghez vittek, az parádés volt! Természetesen ehhez a sikerhez azok a játékosok is hozzájárultak, akiknek a mai napon nem tudtam játék lehetőséget adni! Ez egy szenzációs közösség akikhez jó tartozni. Ezt ma bizonyították a gyerekek! Gratulálok Srácok! Büszke vagyok rá, hogy ilyen csapatom van!

Mint fentebb említettem, nem tudok külön kiemelni senkit mert az egész keret – azok is akik az U19-ben játszottak ma – óriási dicséretet érdemel!

 

U19

Haladás VSE U19 - Csorna U19   5-0(2-0)

Haladás VSE: Papp I.-Németh E.,Németh G.,Szűcs O.,Szakasics B.-Hertelendi D.,Perger D.,Péter Á.-Bogyai R.(Leidli Á.),Németh G.B.,Horváth K.

Gól : Péter Á.,Bogyai R., Németh G.B.(2),Szűcs O.

Márkus Gábor:

 

Kisebb csúszással és váratlan, kényszerű cserével indult a mérkőzés, amit nagyszerűen tettek félre a srácok. Kicsit talán az is bennük volt, hogy csak azért is megmutatjuk, minket nem zavarhat meg semmi. 7.perceben meg is szereztük a vezetést és onnantól kezdve élmény volt nézni a fiúkat. Végre megvolt az egyensúly a támadásban és a védekezésben is, szinte az összes párharc a miénk volt, nem rohantunk el, járattuk a labdát, amiből aztán a megfelelő pillanatban szemet gyönyörködtető támadásokat vezettünk és meg se álltunk 5-0ig. Külön öröm számomra, hogy igazi csapattá váltunk akik egymásért is tudnak küzdeni a pályán és a jó hangulat sem elhanyagolható, látszik mindenki élvezi a játékot.