A Haladás VSE múltja lassan 100 évre tekint vissza. 1919-ben alapult egyesület Szombathely város sportéletében meghatározó szerepet tölt be. A Haladás mindig a sportot tartotta szem előtt. Az évek során rengeteg nehézségen ment át és sok vihart vészelt át. Az új sportkomplexum megépülés után az itt folyó munka még színvonalasabb tud lenni. 

A HVSE filozófiája még mindig az 1919-s fiatalok eszméit követi. Fő célunk, hogy a fiatalok sportközpontú nevelést kapjanak, önfegyelemre, kitartásra és küzdésre neveljük őket. Sport népszerűsítése fontos feladatunk. Manapság a sport egyre jobban háttérbe szorul, de szerencsére a HVSE szakosztályvezetői, edzői és sportolói elkötelezettek. Napi szinten küzdenek meg együtt a nehézségekkel, és minden nap apró lépéseket tesznek a céljaik elérése érdekében. Ezzel hírnevet szerezve az egyesületnek, a városnak és a sportnak. 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a sportért! 

  

  • Kézilabda!

    Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél előbb!

     
  • Sakk! A taktika harca!

    Szereted a stratégiát? Mindig a következő lépésen gondolkozol? Szeretnél Napoleon szintű stratéga lenni, és nagy mesterrel készülni? Akkor itt a helyed!

Harmadik hely Ausztriából. Húsz csapat részvételével rendezték meg a tornát, ahol is impozáns  gólaránnyal -37-2- végeztünk a dobogo legalsó fokán.

Csapat: U10– HVSE 2008

Időpont: 2017. december 09.

Helyszín: Hartberg, Ausztria

Haladás VSE:

Hári Kevin, Németh Bence, Németh Nándor, Söptei Bálint, Spanyó Álmos, Tasnádi Áron, Tóth Erik, Tóth Kornél

Eredmények:

Csoportmeccsek:

HVSE : Hartberg Juniors II. 8:0 (Söptei(2), Tóth E.(2), Tóth K., Németh N., Hári, Tasnádi)

HVSE : SV Lafnitz 7:0 (Söptei(3), Hári(2), Tóth E.(2))

HVSE : SV Güssing 10:1 (Tóth E.(5), Németh N.(2), Tóth K., Hári, Söptei)

HVSE : USV Scheiblingkirchen 6:0 (Németh N.(3), Tóth E., Tasnádi, Hári)

Elődöntő:

HVSE : FAC Wien I. 0:1

3-4. helyért:

HVSE : FAC Wien II. 6:0 (Hári(3), Spanyó, Söptei, Németh N.)

A torna végeredménye:

1. FAC Wien I.

2. Hartberg Juniors I.

3. Haladás VSE

4. FAC Wien II.

5. Zalaegerszegi TE

6. GAK Juniors

...-20.  Gratkorn

Edző: Tebeli György

20 csapatos nemzetközi tornán szerepeltünk az ausztriai Hartbergben. Négy 5 csapatos csoport volt, 10 perces volt a játékidő. Csoportunkat meggyőző fölénnyel nyertük meg, így bekerültünk az elődöntőbe.

Sajnos elveszítettük az elődöntőt 1:0-ra, amit a helyzetek alapján min. 4:1-re kellett volna hoznunk. Az egész torna folyamán ezt az egy gólt kaptuk akcióból. A másik kapott gólunk büntetőből született, mert becsúszva szerelt egy játékosom a büntető területen belül, de a tornán nem lehetett becsúszni, még ha szabályos is volt a szerelés.

A bronzmeccset is nagyon simán hoztuk, magabiztos játékkal. Sajnálom a játékosaimat, hogy nem sikerült megnyerniük a tornát. Magasan a legjobb és legszebb játékot mutattuk be a 20 csapat közül. A 37 lőtt gólunkból kb. 10-et a végletekig kijátszottunk, csak az üres kapuba kellett bepasszolni a labdát. Bátran cseleztek a fiúk, öröm volt nézni, ahogy 1:1-eznek. Keresték a 2:1-es szituációkat, gyönyörű kényszerítőket hajtottak végre, rengetek pontos átadásból építettünk támadásokat. A mutatott játékunk miatt csalódás a bronzérem, de lesz még lehetőség a javításra.

Csapatunk kapitányának, Söptei Bálintnak az értékelése:

Hogy tetszett a mai torna?

Nekem nagyon tetszett és remélem a többieknek is.

Hogy játszott a csapatunk?

Szerintem jól játszottunk, csak egy hibából kaptunk egy gólt, és azzal elment a döntő…

Melyik játékelemek fordultak elő a legtöbbször, amiket edzéseken gyakoroltok?

Az 1:1 és az összjáték.

Melyik gólod volt a legszebb?

Az első meccsen a ballábas. Kaptam egy passzt, utána ballal fel a ficakba…

A csapatnak melyik volt a legszebb gólja?

 

Az utolsó meccsen Spanyó Álmosnak a bombája.

„Vendégszerető házigazda, és ügyes csapat a Haladás” - Nem mindennapi együttes látogatott hozzánk hétközi felkészülési mérkőzésekre, Szombathelyre.  A Slavia Praha fiatalkorúakból...
Bozsik torna

Bozsik torna

21.01.2018
U-10-11 - A  Bozsik futsal tornát rendeztünk a Haladás Sportkomplexumban. Mindkét korosztályunk csapatai és játékosai nagyon jól teljesítettek. Csapat: U10-11– HVSE...
A héten a 2009-2005-ös születésű játékosaink antropometriai felmérésen vesznek részt. A Haladás VSE Labdarúgó szakosztálya nagy gondot fordít a gyerekek fejlődésére...
Szalonképes teljesítmény - A papírforma szerint tisztes távolságból kellett volna figyelnie ellenlábasait, mégis helytállt ifjúsági csapatunk a Kunszentmiklóson rendezett nívós felkészülési...
Nagy nézőszám és szurkolás volt az U17-es és U20-as futsal bajnokikon - A Haladás Sportcsarnokban rendezték hétvégén az U17-es és U20-as...

Hírlevél feliratkozás

Joomla forms builder by JoomlaShine

Szombathely, Pázmány Péter Körút 28/A

T: +36 94 314 966

E: titkarsag@haladasvse.hu

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com