Sokat nem kell morfondírozni a hétvégi mérkőzés előtt, a Haladásnak játékban és küzdelemben is fel kell nőnie a bronzérmes pozícióban tanyázó ellenfeléhez.  Az ominózus Marcali elleni győzelem jó hátszelet adhat a csapatnak, de nem szabad elfelejteni, hogy a Kozármisleny is igencsak nagy formát fut.  A Mosonmagyaróvár elleni hazai fiaskót leszámítva az új évben minden akadályt sikerrel vet aktuális ellenfelünk,  ezért  a győzelem kiköhögéséhez a Haladásnak önmagában csak az erős motiváció vékony lehet.  Masszív védekezésre és ötletes támadójátékra is szükség lesz majd a pontszerzés érdekében.  A hátsó alakzat irányításában minden bizonnyal nagy szerephez jut a kapuban friss szerzeményünk Putz Claudia, míg a falban mindig maximumra törekvő Simsik Cyntia okozhat fejtörést majd a vendégeknek.  A két kiváló sportoló önbizalommal telve, nagy kedvvel nyilatkozott IndulóCsel rovatunkban.

 A Kozármisleny előkelő helyen áll a bajnokságban, jól szervezett, erősebb együttesnek számít. Mit vártok a találkozótól, mi lehet a Haladás szerepe a mérkőzésen?

Simsik C.:  Nehéz mérkőzés lesz, mert a Kozármisleny alapvetően nagyon jó csapat, éretten, taktikusan játszanak. Nem véletlen, hogy a bajnokság harmadik helyén állnak.  Sok tekintetben hasonló lesz a mérkőzés, mint a Nemzeti Kézilabda Akadémia ellen, a Kozármisleny nyomás alatt fog játszani.  Győzelmi kényszerben kell majd meccselniük, mi pedig csak saját magunkra koncentrálunk.  A kapusteljesítmény fontos lesz, de védekezésben is állnunk kell a sarat. Csökkenteni kell a technikai hibák számát, türelmesen és nyugodtan kell játszanunk.

Putz C.: Szoros mérkőzésre számítunk, minden ízében nehéz találkozó lesz. Habár a Kozármisleny a tabella első felében helyezkedik el, azért megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat. Az esélyesség terhe nem minket nyom majd, és ami egyszer már a NEKA ellen sikerült, most is összejöhet. Akkor győztesen vonultunk le a pályáról,  a hétvégén is ezt szeretnénk átélni. Elsődleges feladatunk a védelem megerősítése, a helyzeteink maximális kihasználása, és a nyugodt, higgadt játék. Úgy gondolom, meglepetésekre vagyunk képesek a jelenlegi csapattal. Szeretnénk felborítani a papírformát.

Egyénileg mit vártok el magatoktól, mi az, amit szeretnétek kihozni a találkozóból?

Putz C.:Részemről a maximumot szeretném nyújtani, végig koncentrált maradni. Mérkőzésről mérkőzésre keményen dolgozunk, személy szerint minden meccs nagyon fontos számomra. A lehető legjobb teljesítménnyel a csapatot segíteném.

 Simsik C.: Nem kérdés, a maximumot szeretném kihozni magamból. Nagyon fontos, hogy az első perctől az utolsó percig fejben ott legyek és törekedjek a győzelem megszerzésére. Bízok benne, ha a NEKA elleni formánkat tudjuk nyújtani, akkor miénk lehet a két pont. Nagy szükségünk van a bravúrra, ezért meg is fogunk tenni mindent egyénileg és csapatszinten is.  A szurkolók támogatása is energiával tölthet fel bennünket.

Egy győzelem lendíthet a csapat szekerén, ilyen mérkőzés után mennyire más a heti munkavégzés, mentálisan adhat-e többletet a Marcali ellen idegenben megnyert találkozó?

Simsik C.: Alighanem nehezebb mérkőzés elé nézünk, mint a Marcalli ellen.  A múlt heti találkozóról értékes két ponttal tértünk haza.  A győzelem mentálisan sok gátat átszakíthat, a heti munkavégzést mondhatjuk felszabadultabbá teszi. Jellegénél fogva ilyenkor nem azon agyalunk, hogy miért nem sikerült a mérkőzés, hanem a pozitív érzelmek uralkodnak. Természetesen sokat kell a héten dolgozunk, ott kell lennünk fejben, illetve fizikálisan fel kell készülni a Kozármisleny ellen. Becsülettel edzünk, belerakunk mindent.

Putz C.: Természetesen a sportban fontos motiváció a győzelem, hiszen ez viszi tovább a csapatot a haladás útján. (nevet) Ilyen helyzetekben jobb érzéssel, nagyobb lendülettel, teljes erőbedobással kezdjük a hetet az esetleges hibáinkat kijavítva. Úgy gondolom egy idegenbeli nyert mérkőzés nagyot lendít a csapat szekerén és a játékosok mentális fejlődésén egyaránt.

Mennyire sikerült beilleszkedni a csapatba, hogy érzitek magatokat Szombathelyen?

Putz C.: Nagyon jól érzem magam, a csapat teljes mértékben befogadott.  Építő jellegű a közeg, a klub is támogat, amiben csak lehet. A lányok segítőkészek, viszonylag hamar összerázódtunk.  A pályán is lassan összeáll a csapat, és láthatóan segítjük egymást a mérkőzéseken.

Simsik C.: Úgy érzem sikerült beilleszkednem a csapatba, és a lányok is befogadtak, az elejétől segítőkészek voltak. Pozitívak a benyomásaim. A kezdetek kezdetén kicsit haboztam döntést hozni, hogy vállaljam-e a játékot Szombathelyen, ennek elsősorban a kisfiam volt a fő oka.  Számomra az is mérlegelési szempont, hogy mennyire tudja ezt a nagy változást kezelni az életében.  Azt gondolom most már, hogy minden jól alakult: az egyesület stábja segítőkész, a lányok pedig nagyon közvetlenek.  Kiváló a közeg a Haladásnál, örülök, hogy itt lehetünk Szombathelyen.

Nem pusztán csak a Lányok örülnek a Haladásnak, egyesületünk is elégedetten nyugtázza, hogy két szimpatikus és pazar kézilabdázó tette át télen székhelyét Szombathelyre.  Jóllehet Claudia és Cyntia teljesen más szerepkörben játszanak, a mérkőzésrutin és a tapasztalat összeköti őket.   Fiatal csapatunkban húzóemberek lehetnek, ehhez pedig megvan mindenünk.  Már csak a jószerencsén múlik, no és persze a megalkuvás nélküli munkán.  Ez utóbbi egy sportoló életében amúgy is megkerülhetetlen.