Otthonában fogadta a Tóth László régió alsóházának mezőnyét a Szombathelyi Haladás U13-as leánycsapata. Fiatal együttesünk győzelmi sorozata megszakadt, de a kézilabda látványos szárbaszökkenése vasárnap is sok érdeklődött elhozott a Rohonci útra.  Az utánpótlás iránt elkötelezettek mellett, a versenyzőknek is komoly inspirációt jelentett a vasárnapi rendezvény.

Szakosztályunk mozgalmas programjai futószalagon hozzák városunkba a környékbeli régiók tehetséges fiatal növendékeit. Korábbi hétvégén a nagyérdemű a fiúkéba, ezúttal pedig a lányok küzdelmeibe kóstolhatott bele. Hat mérkőzésen raklapnyi találat született, a góltermelés állandó jelleggel zajlott a pályán.  A mesterek és a szakmai könyvek kottájából játszó gyermekek helyenként megvillantották a sportág szépségeit, az alapmozdulatokat pedig a gyakorlatban is ügyesen megmutatták.  A vasárnapi rendezvényen a pályaválasztó mellett a Mosonmagyaróvár, az Ajka, a Lébény és a Celldömölk is képviseltette magát, utóbbi két együttessel. A kezdeti tapogatózás után a lányok megnyitották a gólcsapokat, izgalmas akciókban és küzdelmekben bővelkedő mérkőzések váltogatták egymást. A szombathelyiek ezúttal a veretes Mosonmagyaróvárral és a Lébény alakulatával ütköztek meg. Farkas Veronika kézilabdázói remekül helytálltak, a történtek ellenére megmaradtunk kiváló csapatnak.

A világos zöldben játszó lébényi alakulattal kellett tornanyitó mérkőzést kezdenie a Haladás U 13-as leányzóinak. Farkas Veronika tanítványai egy minitornát követően listavezetők voltak a tabellán, míg soros ellenfelük az első forgásból nem jött ki jól.  A vendég fiatalokat lelkes drukkerek kísérték a Komplexumba, talán ennek, valamint a gördülékenyebb csapatjátéknak köszönhetően lesimázták az első félidőt. (6-11) Riválisunk a szélen próbált nyomást gyakorolni a Haladás védelmére, ha pedig a kijátszott lehúzásokra nem volt türelem, egy-egy átlövéssel vették célba a pályaválasztók kapuját.  Frissebbnek tűnt a szigetközi alakulat, szélességében és mélységben is jobban bemozogták a pályát. Kuglics Lili- Török Fanni tengely irányította hazaiak zárkóztak becsülettel, de a lébényi gárda támadásban nagyobb hatékonysággal dolgozott.  Voltak periódusok a második játékrészben, amikor a hazaiak kerültek erőfölénybe, és a gyors indulásokkal zavarba hozták ellenlábasukat.  Nagyot hajrázott a Haladás, így végül alaposan megszorongatta riválisát. (14-16)
A jövő szombathelyi ászainak a Mosonmagyaróvár ellen sem jött ki a lépés, sokszor fegyelmezetten védekezve, lendületesen támadva izgalmas ki-ki meccs kanyarodott ki a jó erőkből álló vendégek ellen.

Eredmények:

Szombathelyi Haladás- Lébény KSE       14:16    (6:11)
Celldömölki VSE I.- Celldömölki VSE II.     13:14   (8:5)
KK Ajka- Lébény KSE                                     9:5 (8:0)
Mosonmagyaróvári KC SE- Celldömölki VSE I.    19:10 (11:8)
Celldömölki VSE II.- KK Ajka               5:20  (3:13)
Szombathelyi Haladás- Mosonmagyaróvári KC SE   12:16 (4:6)

Szombathelyi Haladás: Takács Szelina, Török Fanni, Nagy Nikolett, Tömő Klaudia, Marton Petra, Kuglics Lili, Söptei Letti, Lakics Eszter, Kovács Virág Ivett, Kondákor Jázmin, Huszár Dorina, Breznovits Karola, Vincze Laura Cintia
Vezetőedző: Farkas Veronika

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top