Minden összejött a nagy napra, és a szerencsével sem állt hadilábon a Haladás női kézilabdacsapata. A kulisszák mögött az év egyik legfontosabb mérkőzésnek nevezett csatában idegenben győztek a lányok. A csodával határos végjátékban egyetlen apró találat döntött a szombathelyiek javára. Egy kicsi, egy könnyű, egy árva gól, melynek jelentősége óriási. A szív diadala volt egy kiválóan játszó, és a helyezését meghazudtoló Csurgó ellen.

A régi idők örökrangadóinak hangulata visszatért a Sótonyi László Sportcsarnokba vasárnap késő délután.  Nem azért, mert két tőszomszédságban ténykedő rivális csapat játszott, és nem is azért, mert a Csurgó és a Haladás a bajnoki címért akarta lebokszolni a mérkőzést.  Hatalmas volt a tét, ugyanis két stabil hátterű és biztonságos alapokon nyugvó klub közül az egyik a mérkőzést követően a paradicsomba, míg a másik a tisztítótűzbe került.  Nem szokatlan a kézilabda világban, hogy két olyan csapat játszik sorsdöntő ütközetet, melyek egyébként megbecsült tagjai a mezőnynek,  ám valami folytán most mégis kapaszkodniuk kell a pontokért.  A Haladás a pontvadászat sötét lova,  minden csapatra életveszély, de képes formán kívül is játszani.  A Csurgó az utóbbi időben összeállt,  a somogyiak tőrnek fel, mint a talajvíz, és gőzerővel menekülnek a kiesőzónából.  A gyújtópontban tehát két olyan együttes mérkőzése volt a fordulóban, melyek korábbi eredményeik folytán képletesen  jelenleg a tűzzel játszanak.  A tétet a kisereglett nézők száma jól tükrözi, az elmúlt időszak legtöbb drukkere látogatott ki a női bajnoki találkozóra. A különleges atmoszférájú sportcsarnokban izgalmas összecsapásra volt kilátás.

A Csurgó fogta meg jobbik végén a munkát az elején, a házigazdák gyorsan elhelyezték a találatokat a vendég kapuban.  A Haladás védelme átjáróház volt,  szerencsére támadásban mindig volt valaki, aki egyénileg magára vállalta a felelősséget.  Bő öt perc után fordult a kocka, a vendégek kezdtek el higgadtabban adogatni, melynek következménye egy csurgói időkérés volt  a tizenkettedik percben. (4-8) Molnár Ferencnek sikerült felpaprikázni tanítványait, a vezetése birtokában sokat hibázó zöld-fehérek ellen megtalálta a gyógyírt.   Elsősorban Ilyés Lilla megmozdulásai jelentettek komplett életveszélyt, de ezúttal a szélre kijátszott labdákból is a szokottnál több gól született.  A szombathelyiek rákapcsoltak a  rohanós tempohandballra,  és Simsik Cyntia elfutásaival ismét kézbe vették a mérkőzés irányítását.  Az übermotivációval játszó Kozma Dominika is remekelt, egy két közbelövésénél a vendég drukkereket extázisba kergette.  A Csurgónál Vágó Marietta zárkózott fel a klasszis teljesítmény produkáló Illyés Lillához,   a félidő végére minden szempontból egál volt a seregszemle. (15-15)  Ne finomkodjunk:  a pályaválasztók meglepték a Haladást.

A második félidőben ízelítőt kaptunk abból, amikor a papíron esélyesebbnek vélt csapat játékosainak keze megremeg,  a teher alatt játszó szombathelyiek  játékából a Csurgó kovácsolt előnyt magának.  Kovács László beküldte Takács Inezt, Gerencsér Zsófiát és Hrabovszky Helgát is,  de a bátor virtussal küzdő hazaiakat ekkor sem sikerült lerázni.  Fej-fej mellett haladt a két gárda,  a közönség pedig lélegzetvisszafojtva figyelte a fejleményeket.  Pazarul játszott a Csurgó,  intenzíven és dinamikusan támadta a falat, de a kontrából gyorsabb Haladásnak mindig volt válasza egy-egy lerohanással. Az álomszerű véghajrát a szombathelyiek produkálták, végrehajtva a szezon egyik legnagyobb fegyvertényét. A győzelmet végül kitartásának , lélekerejének és csapatszellemének köszönhette a Haladás, az utolsó rohamokat ugyanis spártaiakat meghazudtoló keménységgel hajtották végre a zöld-fehérek.

Kovács László, a Haladás szakmai munkáért felelős mestere így értékelt: „Mindenek előtt szeretnék gratulálni az ellenfelünknek, kiváló szakmai munkát végeztek és jól felkészültek belőlünk.  A múlt hét folyamán elveszítettünk  a végjátékban kettő pontot, akkor és ott nem sikerült megfelelőképpen összpontosítanunk. A mai mérkőzésen ez megtörtént, nem játszottunk látványosan, de sikerült jól lehozni azokat a játékelemeket, amelyekre készültünk.  Sok forduló van hátra a bajnokságból, rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny. Nem szabad hátradőlnünk, keményen és szívósan kell dolgoznunk. Mérkőzéseket kell még nyerni a jobb helyezésért a tabellán.”

NB I/B női felnőtt nyugat
Sótonyi László Sportcsarnok, Csurgó
150 néző

Csurgói NKC- Szombathelyi Haladás  29:30 (15:15)

Szombathelyi Haladás:  Putz,  Kiss N,  Kozma D. 4,  Szabó J 6,   Kaposvári 6,  Baranyai 2,  Simsik 9
Csere:  Dudora,  Hrabovszky 1,  Guttyán,  Takács I 1,  Gerencsér,  Sebestyén 1

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top