Még nyalogatja sebeit, de már célkeresztbe vette következő feladatát a város lassan száz éves egyesületének kézilabda-szakosztálya. Győrben kell majd kozmetikáznia a múlt hétvégi csorbát a Haladásnak, a zöld-fehér csapatok szombati rangadóján.  A Győri Audi ETO U18-as alakulata az utóbbi időben szárnyal, a keretben számos fiatal tehetséggel, de korosztályhoz mérten magasan kvalifikált játékossal.   A Rába partiak a győztes sorozatból ezúttal sem tágítanának, így a Halinak összeszedett, kulturált játékra van szüksége ahhoz, hogy a pontszerzésért becsengessen.  A honi  női kézilabda centrumában vendégeskedő szombathelyiektől a tapasztalatgyűjtés már kevés lenne, taktikailag, csapatjátékban ráncfelvarráson kell átesnie a gárdának ahhoz, hogy valamelyest lépést tudjon majd  tartani esélyesebb ellenfelével szemben.  A városi rangadón  csereként beállva nagyot küzdő Hrabovszky Helgával, és az erejével mindig a csapatért robotoló Kiss Nórával beszélgettünk népszerű IndulóCsel rovatunkban.

Mit vártok a Győr elleni mérkőzéstől, mi az, amin javítanátok az őszi bajnokihoz képest?

Kiss N.: Egy dinamikus, és fiatal csapatra számíthatunk. Tempóban biztosan nem lesz hiány, ügyes és jó játékosok alkotják a Győr csapatát. A befejezéseknél sokkal higgadtabban kell döntenünk,  a védekezésbe viszont koncentráltabbnak kell lenni, mint ősszel

Hrabovszky H.: A hétvégi mérkőzést már nagyon várom, nem lesz egyszerű menet, hiszen az Eto-hoz megyünk. Bizom benne, hogy mindenki odateszi magát ezen a mérkőzésen is és egy jó meccset jatszunk velük , természetesen a mi javunkra. Mindenképp a két pont a cél. Fiatal a csapat, és talán a rutinunkkal tudunk fogást találni rajtuk.

Egy győztes, vagy egy vesztes mérkőzés után mivel tud átlendülni, ráhangolódni egy sportoló az edzéseken kívül a következő találkozóra?

Kiss N.: Személy szerint úgy próbálok edzésen kívül a következő meccsre hangolódni, hogy szabadidőmben megnézem az elmúlt összecsapást, kielemezem a saját játékom, mi volt jó, illetőleg min tudok javítani a következő találkozón. Majd  igyekszem kikapcsolódni,  aztán egy másik nap megnézem a soron következő meccset, és főként a velem szemben levő játékosra koncentrálok. Természetesen a kapusra is hasonló módon próbálok ráhangolódni, és a mérkőzést megelőző napon pedig már fejben oda koncentrálok. Figyelek magamra, időben lefekszem, pihenek, állandóan nagy hangsúlyt fordítok az étkezésre is.

Hrabovszky H.:  Ami megtörtént az már történelem. Nem szabad a múltal foglalkozni, menni kell tovább, és készülni a következő mérkőzésre. A sikerekből építkezni, a hibákból pedig tanulni kell, amit a videofelvételek alapján vissza lehet nézni. Estenként végiggondolom az elmúlt nap történéseit, és koncentrálok a hibáim kijavítására. Egy sportoló ajándéka, jutalma a meccs, amire épp az aktulais héten készül. Én mindig nagyon várom,hogy bizonyíthassak és hozzátehessek a mérkőzésen a csapat eredményességéhez.

Bennetek személy szerint egy mérkőzésen belül, mi az, ami nagyon felpörget?

Kiss N.: Engem személy szerint, ha pályára kerülök, a bizonyítási vágy pörget fel a legjobban. Ezenkívül az állandóan, szűnni nem akaró győzelmi kényszer. Ha egy csapatként működünk, és mindenki küzd és akar, az még extrán pörget, na és persze hazai pályán a szurkolóink kiszolgálása is jócskán motivál.

Hrabovszky H.: Mint ahogy már említettem a meccs jutalom, a mai napig minden találkozó előtt bennem van az egészséges drukk, hogy ,ha pályára lépek tudjam azt a teljesítményt nyújtani, amit elvárnak tőlem. Pörget a közönség, jó érzés hogy mindig van támogatásunk kintről is.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top