23 csapatot utasított maga mögé az ausztriai tornán a HVSE U-10-es csapata. A döntőt büntetőpárbajjal nyerték a fiúk, abszolút megérdemelten. A sikerben oroszlánrészt vállalt Hári Kevin, parádés teljesítményével. A csapat a tornagyőzelemmel befocizta magát a "Champions Trophy" elnevezésű nemzetközi megmérettetésre, melyen a tavalyi évben olyan klasszis klubok U-10-es alakulatai szerepeltek, mint a Juventus, az Athletico Madrid, vagy a Chelsea.

Csapat: HVSE U-10 (2008.)

Időpont: 2018. április 22.

Helyszín: Oberpullendorf, Ausztria – Champions Trophy selejtező

Haladás VSE: Bokor Zalán, Halmosi Roland, Hári Kevin, Iváncsics Bence, Németh Bence, Spanyó Álmos, Söptei Bálint, Tasnádi Áron, Tóth Erik, Tóth Kornél

Eredmények:

Csoportmeccsek:

HVSE : SC Neusiedl/See (AUT) 2:1 (gólszerzők: Tóth E., Hári)

HVSE : ASV Hinterbrühl (AUT) 2:1 (gólszerzők: Söptei, Hári)

HVSE : ESV Haidbrunn Wacker (AUT) 3:0 (gólszerzők: Halmosi, Tóth E., Spanyó)

HVSE : Post SV (AUT) 0:0

HVSE : SPG 2000 Neckenmarkt (AUT) 8:0 (gólszerzők: Tóth E.(3), Söptei(3), Hári, Halmosi)

Negyeddöntő:

HVSE : SV Gloggnitz (AUT) 2:0 (gólszerzők: Spanyó, Tóth K.)

Elődöntő:

HVSE : SC Wiener Viktoria (AUT) 2:1 (gólszerzők: Söptei, Hári)

Döntő:

HVSE : Wiener Sportklub (AUT) 1:1 büntetőkkel: 3:2 (gólszerző: Tóth E. - büntetők: Spanyó, Söptei, Hári)

A torna végeredménye:

1. Haladás VSE

2. Wiener Sportklub

3. SC Sopron

4. SC Wiener Viktoria

5. UFC Sankt Georgen/Eisenstadt (továbbjutott, mint legjobb burgenlandi csapat)

6. Post Sv

7. FC Stadlau

8. SV Gloggnitz

9-24.: nem volt értékelve

Tebeli György, edző értékelése:

"24 csapatos nemzetközi tornán szerepeltünk az ausztriai Oberpullendorfban. 12 perc volt a játékidő, 6+1-ben játszottak a csapatok. Ez egy selejtező torna volt, amiről az első helyezett és a legjobban szereplő burgenlandi csapat jutott tovább a júniusban megrendezésre kerülő „Champions Trophy” elnevezésű nagyszabású nemzetközi tornára.

A csoportmeccseken gyengén játszottunk, szerencsére ez is elég volt a csoportgyőzelemhez. Reméltem, hogy a fiúk felpörögnek az egyenes kieséses szakaszban. Így is lett… Mintha egy teljesen más csapat futott volna ki a pályára. Agresszívek voltunk, felgyorsítottuk a játékunkat és a passzjátékunk is feljavult. A helyzetkihasználásunk viszont nem. Számtalan lehetőséget hibáztunk el, minden mérkőzésünket simábbá tehettük volna.

Közönségszórakoztató döntőt játszottunk. Helyezetek itt is, ott is. Egy kapufa az ellenfél részéről és 2-3 ziccer, nekünk két kapufánk is volt, mellette 5-6 komoly gólszerzési lehetőségünk. Parádéztak a kapusok, önfeláldozóan védekeztek a védők. Jött a büntetőpárbaj. Mind a három rúgójátékosom magabiztos volt, az ellenfél utolsó büntetőjét pedig bravúrral tolta a felsőlécre Németh Bence. Úgy gondolom, hogy a jobbik csapat nyert, nem lett volna igazságos, ha nem mi leszünk a bajnokok.

A csapatból Hári Kevint kell kiemelnem, aki a csoportmeccseken a hátára vette a brigádot. Igen nagyot focizott a mai napon (is)!

A tavalyi U10-es Champions Trophy-n a következő csapatok szerepeltek: Atletico Madrid, Schalke 04, AS Roma, Chelsea, RB Leipzig, Juventus, Benfica, stb.!

Biztos nagy élmény lesz a srácoknak a megmérettetés, van rá két hónapunk, hogy felkészüljünk!"