A Gárdony-Pázmánd NKK ellen nézhet farkasszemet a hétvégén a Haladás felnőtt női kézilabdacsapata.  Az utolsó előtti hazai mérkőzés tétje a fajsúlyos kettő pont megszerzése, és az ideális búcsú előkészítésese a bajnokság véghajrájában.  A zöld-fehér alakulat ellenfele az ősszel egy pikáns,  vérfagyasztóan izgalmas találkozón tudott nyerni,  úgyhogy a lányokat fűti a revansvágy a Velencei-tó partján elszenvedett egygólos verségért.  A tét az egyesület becsületének megőrzése, a  lelkes hazai közönség maradéktalan kiszolgálása.  IndulóCselünkben ezúttal a találkozón is minden bizonnyal kulcsszerepet játszó védelem két alappillérére helyeztük a hangsúlyt,  Putz Klaudia kapus, és Gerencsér Zsófi válaszolt az olvasóinknak szánt felvezető írásban.

Hétvégén a Gárdony  egy kemény meccsen aratott győzelmével, szinte bebiztosította magának a kilencedik helyet. Mi lehet a cél a hétvégi találkozón?

Putz Klaudia:  Egyszerű megfogalmazni, nem kell kertelni. A győzelem és a jó játék!

Gerencsér Zsófia:  Úgy gondolom egy bajnokságban csak az a csapat nyugodhat meg, aki tisztes távolságba került az ellenfeleitől. Egy kemény, de korrekt mérkőzést várok a hétvégétől. Célunk egyértelműen a győzelem megszerzése, ennek reményében lépünk pályára a Sportkomplexumban

 

Nem volt túl szerencsés az utóbbi két mérkőzésünk, mondhatni kisebbfajta gödörben van a csapat. Mi lehet a recept a kilábaláshoz?

Putz Klaudia:  Nem gondolom, hogy gödörben van a csapat, inkább túl nagy a nyomás ,ami egy most alakuló csapatot eléggé megviseli, hiszen a kiesés ellen küzdünk . Az új szabály szerint ez bármelyik csapatot érzékenyen érintené! A recept a nyugodt játék és az összetartás.

Gerencsér Zsófia:  Valószínűleg az előző két mérkőzésről egyikünk sem szívesen beszél. Egy sportoló nem rágódhat sokáig a múltban elkövetett hibáin, mert az nem fog rá építő jelleggel hatni. Próbáljuk megtalálni azt a stratégiát, ami célravezető. Mindemellett pedig az a legfontosabb, hogy higgyünk egymásban. Valamint továbbra is fontosnak tartom az egységes csapatjátékot.

 

Mindketten a kevés kapott gólban kell, hogy érdekeltek legyetek. Hogyan tudja egymást segíteni a mérkőzésen egy kapus és a hármas védők? Mi az, amivel a másik munkáját elősegítenétek?

Putz Klaudia:  Az összeszokottság sokat számít, sajnos én elég későn érkeztem, így jóformán nehéz felvenni a ritmust valamint a védekezésünk, még mindig hadilábon áll.  Úgy gondolom, hogy a kommunikáció és az odafigyelés az, ami sokat lendítene teljesítményen. Mivel itt a bajnokság vége a többi a jövő évi felkészülésen múlik.

Gerencsér Zsófia:  Elengedhetetlen dolognak tartom a kommunikációt. Fontos, hogy minden rezdülésre időben tudjunk reagálni. Szerintem egy hármas védő abban tudja leginkább segíteni a kapusok munkáját, ha nem engedi tisztán lőni az ellenfelet. Ha a védekezés stabil a kapusoknak is könnyebb dolguk van.