Kuriózum a Haladásnál, élen a sport rehabilitációban - Napjaink örökzöld slágere a sport rehabilitáció, idehaza mégis kevés egyesület sajátja a szervezett orvosi háttértevékenység.  A Haladás horizontjában már jó ideje megtalálhatóak a speciális szakértelmen alapuló foglalkozások, a kézilabda-szakosztály pedig a jövőben szorosabb kapcsolatra törekszik a terület legfontosabb környékbéli szereplőjével.  A Csimborasszó Rehabiliációs Központtal szakmai együttműködés alakult ki, mely a jövőben az utánpótlás egyedi nevelési igényeit is támogatja majd és részt vesz a klub hosszútávú stratégiai céljainak megvalósításában.  Klubunk arra törekszik, hogy a modern élsport feltételeit a legkisebbeknek is biztosítsa, valamennyi fiatal nyugat-európai lehetőségekkel rendelkezzen.  A sport rehabilitáció és prevenció bevezetése az utánpótlásba egyedülálló kezdeményezés, ennek kapcsán vett részt az edzői stáb és a játékosok is egy érdekfeszítő előadáson.  A vadonatúj Sportkomplexum, és a kis növendékek számára biztosított feltételek óriási versenyelőnynek számítanak majd a szakmában. Nem véletlenül választja a városban a legtöbb kézilabdázni vágyó a Hali szakosztályát.

Hosszú ideig a földtekén a Chimborazót tartották a legmagasabb hegynek, mely mindig is a képzelet csúcsát is szimbolizálta. Talán innen származik a magyar csimborasszó kifejezés, amely zömében valaminek a legfelső fokára utal.  A megyében piacvezető Rehabilitációs Központ a Haladás felnőtt labdarúgásának, a Falco és a Körmend professzionális kosárlabda csapatának is fontos együttműködő partnere. A Haladás kézilabda-szakosztálya is érdekelt a szakmai együttműködésben, mely az elkövetkezendő időszakban újabb dimenzióba lép majd.  A felnőtt csapat munkáját támogató központ a jövőben az utánpótlásban is szerepet vállal, elhozva a legmodernebb orvosi, rehabilitációs és motivációs eszközöket a hagyományosan zöld-fehérben sportoló fiatal kézilabdázók számára.  Egyesületünk stábja és felnőtt játékosai éppen ezért egy hosszú előadáson vettek részt a héten, mely minden bizonnyal lepecsételi majd az elkövetkezendő időszak együttműködését.   A teljesítmény-élettani felmérések, az egyénhez viszonyított csúcsteljesítmény leadása és az akut sérülések elkerülése nagyon fontosak az élsport mellett az egészségesen mozogni kívánók számára is.

Szeretnénk tudatos, egészséges fiatalokat nevelni, akik a lehető legjobb eszközöket kaphatják meg mindehhez.  Nagyon sok fiatal kézilabdázó pattogtatja a labdát a Haliban,  a számuk pedig egyre növekszik.  Egyesületünk a hagyományos csoportedzések mellett szeretné megadni a lehetőséget az egyéni képzésekre,  és a szülők számára olyannyira fontos egészségtudatos nevelésre is.  Kiemelt erőforrásokat mozgósítunk a megyei utánpótlás érdekében,  mert Szombathely város csapatának igenis számít, hogy helyi fiatalok kapjanak lehetőségek,   és legyenek sikeresek a sportban illetve a magánéletben egyaránt.  Az ehhez vezető úthoz komoly áldozatokra van szükség,  de szakosztályunk készen áll arra, hogy mindent megtegyen növendékeiért.  A következő szezontól a  legmodernebb eszközök állnak majd rendelkezésre,  amely szakszerű fejlődését jelentheti majd  a kis kézilabdázóknak.   Gyújtópontba kerül az ifjú sportolók egészségtudatos nevelése,  ehhez a szakmai együttműködés keretein belül az orvosi háttér is biztosítva lesz.  2018-ban ez óriási szó,  hiszen országos szinten is csak a legkiválóbb nevelőműhelyek rendelkeznek hasonló lehetőségekkel.   A cél a környéken a lehető legjobb feltételek biztosítása,  elvégre az új Sportkomplexum már eleve vonzóbb a gyerekek számára minden más avíttas lehetőséggel szemben.  A  prevencióval, regenerációval ,és speciális foglalkozásokkal karöltve a Haladás kézilabda piacvezető utánpótlási lehetőséggel rendelkezik a városban.  Mindent a fiatalokért,  mert a gyermekekben ott rejlik mindaz, ami a jövő egészséges társadalmához vezethet.  A sport pedig ezt is hivatott támogatni.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top