Ősszel fiatal edző vette át felnőtt csapatunk irányítását, Ajkáról érkezett hozzánk Huszti Ambrus. A kézilabdában B-licensszel rendelkező tréner relatív hosszú ideig aktívan is sportolt, ezt követően adta fejét utánpótláscsapatok irányítására. Mátés Istvánnal párban a rutin és a lendület megfelelő koktélja állhat rendelkezésre, melynek egy szépen lassan épülő együttes lehet a hozománya. Az edzőt Karácsony alkalmából egy kicsit az ünnepekről, egy picit pedig szombathelyi benyomásairól faggattuk. A kézilabdától az elmúlt néhány napban tisztes távolságot tartó Ambrus szerint fontos a pihenés, mert a sportolókat, szakembereket érő egész éves fizikai, szellemi terhelés igencsak kiszívja az energiakészleteket. Hitvallása szerint első a család, noha egy edzőnek a csapat is szegről-végről mindig a bőven vett családjához tartozik.

"Az ünnepek előtti napok még a rohanás jegyében, eseménydúsan teltek. December 22-én régióvezetői feladatokat láttam el, mindössze 23-án tudtam a családhoz csatlakozni. A 30. születésnapomat ünnepeltük szűk családi körben, mivel a rokonság az ország másik végében lakik, de így is nagyon jó volt. A mai világban el kell fogadni, hogy mindenki más és más időbeosztásban dolgozik, nagyon ritka amikor együtt lehet a család, nyugalomban, pláne több napig. Ezeket a napokat meg kell becsülni. Második éve tart az a szokás nálunk, hogy ilyenkor „visszaköltözünk” 3 napra a szüleinkhez és együtt töltjük a Karácsonyt. Egy kis malíciával élve, szinte karácsonyi gyerek vagyok, így szinte összefonódik az ünneplés a szeretet ünnepével. Ezek a napok az utóbbi években rettentő módon felértékelődtek, így az ajándékozás és egyéb tárgyi dolgok abszolút a háttérbe kerültek. Természetesen meglepjük egymást, de a legnagyobb ajándék ilyenkor az, hogy több napig élvezhetjük egymás társaságát, együtt kelünk, együtt fekszünk, mint gyerekkorunkban. Annyi különbséggel, hogy felnőttünk, és mindenki a párjával van jelen. Közel állnak hozzám ezek az órák, percek, kicsit kiszakadunk a mindennapok eseményeiből, lelassul az idő és minden valahogy mássá válik. Még szebbé tette a mindennapokat, hogy már egy pici apró személy is velünk volt az ünnepek alatt. Őt márciusra várjuk. Jól esik a pihenés, a mentális kikapcsolódás, mivel eseménydús hónapok vannak mögöttünk, mögöttem."

Az edző Szombathelyre szerződéséről is készséggel nyilatkozott néhány mondatot.

"A Haladás megkeresése váratlan fordulatot okozott az életünkben. Ez októberben történt. Nem tagadom, nehéz döntés volt, de tudtam, hogy a végkifejlettől függetlenül el kell vállalnom. Szerencsére Barbara a feleségem mindenben támogat, ez mindig pozitív megerősítést jelent számomra. Tekintve, hogy nem volt még eddig női csapatom, ezért sokan kérdezték, hogy mi lesz? Úgy gondolom, ez pár edzés után már nem jelentett újdonságot, a lányok elfogadtak, Mátés Istvánnal pedig teljes mértékben kiegészítjük egymást és a csapat arra az útra lépett amire kell. Eleinte emberes feladat volt tartani a lányokban a lelket, de sikerült, és bízom benne, hogy ahogy elhagytuk a pályát, úgy is fogunk februárban visszatérni. Hazai környezetben fogadjuk a Dorogot, az vitathatatlanul nagy meccs lesz. Optimista vagyok a jövőnket illetően. Hiszek benne, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét, de a legfontosabb, hogy sikerben, kudarcban egy csapatként osztozzunk. Ezt kiemelkedően fontosnak tartom, a lányok pedig már jól tudják. Most mindenki pihen, hosszú és nehéz lesz a tavaszi szezon, de szeretném, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk. Aki látta az utolsó mérkőzésünket, tapasztalhatta, hogy a szív és a lélek diadala volt. A mezőny sokrétű, vannak nagyon jó csapatok, de úgy érzem ez a gárdánk is megérdemli a figyelmet és a tiszteletet. A felkészülés alatt minden erőnkkel azon leszünk, hogy még tovább fejlődjünk. Nem titkoltan remélem, hogy a közismert mondás, mi szerint, Sportsikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok, ez a Hali csapatára is ráköszön majd!"

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top