A sérülések miatt erősen tartalékos kerettel utazott Kaposvárra a Hungast-Haladás extraligás női röplabdacsapata és 3:0 arányban alulmaradt a listavezetővé előrelépő somogyországiakkal szemben. 

Továbbra is hosszú a vasi zöld-fehéreknél a maródiak listája. Az utóbbi időben bombaformában játszó Kaposvár ellen Takács Bernadett, Marija Cicic, Genesis Miranda és Marton Gabriella sem állt Leiszt Máté vezetőedző rendelkezésére. Az első játszma 8:6-ig alakult szorosan, azt követően azonban elléptek a hazaiak és 25:12-re megnyerték a szettet.

A második felvonás teljesen hasonlóan alakult: 8:7-nél még partiban volt a Haladás, ám a folytatásban már minden a kaposváriak szája íze szerint alakult, és 25:15-tel be is gyűjtötték a második játszmát. A harmadik szett volt a legszorosabb. Ebben 8:7-re még a vasiak vezettek és 16:14-nél is csupán két pont volt a hátrányuk. A végjátékban viszont a somogyiak voltak eredményesebbek és 25:18-ra ezt a játszmát is megnyerték. Így a mérőzésen 3:0 arányban diadalmaskodtak és győzelmüknek köszönhetően a tabella élére ugrottak. Leiszt Máté a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy a hiányzó sérült játékosok miatt ezúttal is több lehetőséget adott a fiataloknak.

1.MCM –Diamant Kaposvár-Hungast-Haladás 3:0 (12, 15, 18)

Kaposvár, 400 néző, vezette: Árpás, Mezőffy

Haladás: Csóka, Császár, Vacsi, Péteri, Wallner, Pickering. Csere: Lojen (liberó), Zoltán (liberó), Szendrődi, Lescay. Vezetőedző: Leiszt Máté

 
   

 

Go to top