Végig kiélezett, izgalmas mérkőzésen kapott ki 3:1 arányban az NB II-ben szereplő női röplabdacsapatunk az Ajka együttesétől. A hazai környezetben pályára lépő szombathelyiek a harmadik szettet 18:9-es vezetésről veszítették el.

Egyenlő erők küzdelmét hozta a nyitójátszma eleje. Jó darabig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, ám a felvonás hajrájában visszaesett a vasiak koncentrációja, így a szettet 25:16-ra a vendégek nyerték.

A második felvonásban viszont pici megingásoktól eltekintve parádésan játszottak Mucsi Péter tanítványai és 25:19-el 1:1-re alakították a mérkőzés állását.

Szendrődi Rebekáék lendülete a harmadik játszma közepéig tartott ki: ekkor 18:9-re vezettek. Ezt követően azonban teljesen érthetetlen módon szétesett a hazaiak játéka és az Ajka, ha némi szerencsével is, de fordítani tudott. Végül 25:22-re húzták be ezt a szettet vendégek.

A negyedik felvonásban látszott, hogy a nagy előnyről elbukott harmadik játszma alaposan megviselte a szombathelyieket, akiknek leginkább csak fellángolásaik voltak. Ezt a szettet 25:18-ra, míg a mérkőzést 3:1-re nyerte meg az Ajka.

 

Mucsi Péter vezetőedző: - Nagyon nehéz a helyzetünk, hiszen duplán kell győzelmet aratnunk. Az ellenféllel még csak-csak sikerül megküzdenünk, azonban önmagunk legyőzésével szinte mindig pórul járunk. Ha majd önmagunkkal nem kell megharcolnunk, mérkőzéseket is fogunk nyerni.  

 

Haladás VSE/Sportiskola-Röpisuli SE Ajka 1:3 (-16, 19, -22, -18)

Szombathely, vezette: Őri, Prukner

Haladás VSE/Sportiskola: Fatér J., Perintfalvi, Varga Á., Sajben, Héjj, Németh Blanka. Csere: Dóka (liberó), Fatér V. (liberó), Németh T., Horváth B., Németh Boglárka, Kiss D., Sebestyén, Szendrődi. Vezetőedző: Mucsi Péter

 

 

 
   

 

Go to top