Mindkét, olimpiai kvótára esélyes birkózónk elmúlt már harmincéves, ám ennek ellenére ifjabb Veréb István és Ligeti Dániel is optimistán tekint előre a jövő évi ötkarikás játékokra és az azt megelőző kvalifikációs versenyekre.

 - Én csak ismételni tudom magamat: a létező legjobb döntést hozták meg az olimpia elhalasztásával az illetékesek. Tényleg nagyon fontos az olimpia, de az egészség ezerszer fontosabb nála. Nagyon örültem ennek a döntésnek, akárcsak pár hete, amikor a budapesti kvalifikációs versenyt halasztották el. A koronavírus-fertőzés földrajzi eloszlása időben is más és más, ezért nem is lehetne mindenkinek normálisan felkészülnie az ötkarikás játékokra – elemezte röviden a helyezett a 33. születésnapját majd októberben ünneplő ifjabb Veréb István, aki januári nyaksérülése után most már teljesértékű munkát tud végezni.

- Ugyan birkózással még nem tudom tesztelni magamat, de úgy érzem, hogy teljesen felépültem. A lehetőségekhez képest sokat tudok edzeni. Vannak itthon súlyzóim, evezőpadom és szobakerékpárom is. Ezen kívül a közeli erdőben szinte teljesen egyedül tudok futni. Olyan, mintha alapozást csinálnék. Amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy harminchárom avagy harmincnégy éves leszek az olimpia idején. Minden szempontból figyelek magamra, jó állapotban vagyok és optimistán tekintek a jövőbe. Persze jó lenne, ha már véget érne ez a nehéz időszak és az élet visszazökkenne az eredeti kerékvágásba – zárta szavait „Jimmy”.

Ligeti Dániel tavaly július 31-én töltötte be 30. életévét, ám ezt ő sem élte meg tragédiaként. Véleménye szerint ez még akár előnyére is válhat.

- Nehézsúlyban ez nem számít komoly kornak. Ez csak egy szám. Szerencsére szinte sohasem kellett fogyasztanom, mivel igazából az viseli meg egy birkózó szervezetét. A sportágban eltöltött éveknek köszönhetően pedig rengeteg tapasztalattal vagyok felvértezve. Remélem, hogy ez, valamint a sok elvégzett munka meghozza majd a gyümölcsét. Mondjuk a jövő évi olimpián, melyre persze először majd kvalifikálnom kell magamat. A NOB halasztásással kapcsolatos döntését egyértelműen indokoltnak tartom ebben a nehéz helyzetben. Lesz egy plusz évem a felkészülésre – fogalmazott Ligeti Dani, aki a kertben alakított ki egy jól felszerelt „maszek edzőközpontot”. Elmondása szerint sokat profitál abból, hogy édesapja a Haladás súlyemelő edzője, így a fizikai felkészülésben neki is rengeteget tud segíteni.    

Örömteli, hogy Veréb István mindkét tanítványa jól kezeli a helyzetet, ennek köszönhetően pedig minden reményünk megvan arra, hogy jövőre két birkózó képviselje a Haladás VSE színeit Tokióban. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top