Kézilabda

A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem. Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak egy-egy játékost az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron kilencedik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal a Rába-partiak technikás irányító játékosával beszélgettünk. Kellermann Dóra amolyan mozgatórúgója a győri a csapatnak, a védelemben harcol ellentmondást nem tűrve, elől pedig a kreativitása sokat ér csapatnának. A Bercsényi középiskolával kétszer is világbajnok játékos az egyik legnagyobb tehetségnek számít idehaza, ám a fiatal sportoló nem szeret felvágni eredményeivel. Szerény, őszinte természete a pályán is a sportszerűség megtestesítője,  ugyanakkor a győriek 10-ese kemény küzdő hírében is áll. A Haladás előtti zöld-fehér derbi kapcsán kerestük meg a hazaiak karmesterét.

Bővebben...

Még nyalogatja sebeit, de már célkeresztbe vette következő feladatát a város lassan száz éves egyesületének kézilabda-szakosztálya. Győrben kell majd kozmetikáznia a múlt hétvégi csorbát a Haladásnak, a zöld-fehér csapatok szombati rangadóján.  A Győri Audi ETO U18-as alakulata az utóbbi időben szárnyal, a keretben számos fiatal tehetséggel, de korosztályhoz mérten magasan kvalifikált játékossal.   A Rába partiak a győztes sorozatból ezúttal sem tágítanának, így a Halinak összeszedett, kulturált játékra van szüksége ahhoz, hogy a pontszerzésért becsengessen.  A honi  női kézilabda centrumában vendégeskedő szombathelyiektől a tapasztalatgyűjtés már kevés lenne, taktikailag, csapatjátékban ráncfelvarráson kell átesnie a gárdának ahhoz, hogy valamelyest lépést tudjon majd  tartani esélyesebb ellenfelével szemben.  A városi rangadón  csereként beállva nagyot küzdő Hrabovszky Helgával, és az erejével mindig a csapatért robotoló Kiss Nórával beszélgettünk népszerű IndulóCsel rovatunkban.

Bővebben...

A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak egy-egy játékost az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron nyolcadik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal a vendégek legeredményesebb játékosával beszélgettünk. Nem véletlenül harmadik a góllövőlistán a mezőny egyik legjobb átlövőjeként számon tartott Schneider Éva.  Az élvonalbeli Kispesttől tavaly télen Szombathelyre igazolt korábbi siófoki játékos a védelmek nagy mumusának számít.  A mesterlövész ellen nehéz védekezni, rendszerint feladja a leckét a riválisoknak. A sportolót azonban nem a góljainak száma érdekli igazán, Schneider Évát a játék szenvedélye hajtja. A „ Sziszi” becenévre hallgató kézilabdázó sok mindent megélt már a pályán, számos rangadón vehetett  részt,  azonban a hétvégi mérkőzést is kiemelt fontosságúnak tartja.  A városi derbi előtt a vendégek gólzsákját kérdeztük karrierjéről, a mérkőzésről, és hazai kézilabda rezdüléseiről.

Bővebben...

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Haladás Sport Kft. a Haladás-Szkka női NB1/B-s mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki:

Szombathelyi Haladás – SZKKA  2018. április 14. 17:00

A Magyar Kézilabda Szövetség előírása szerint, az idegenben játszó csapatnak legkésőbb, a mérkőzést megelőző 7. napig írásban jelezni kell a házigazda felé, hogy szurkolói részére hány darab jegyet igényel. Szintén szövetségi előírás, hogy a férőhelyek legfeljebb 10 %-át kell az ellenfél szurkolói részére biztosítani (Magyar Kézilabda Nemzeti Bajnokság 2017-2018. évi Versenykiírása – 2. számú melléklet). A Haladás annak ellenére biztosította ezeket a férőhelyeket az Szkka számára, hogy a klub vezetése nem tartotta be a szabályzatnak megfelelő határidőket.

A szabályzat továbbá előírja, hogy a szurkolók biztonsága érdekében nem lehet a vendégcsapat szurkolóit a hazai közönség közé beengedni. Ez a szabály az emberek biztonsága érdekében, a meccs kulturált lebonyolítása miatt szükséges. A Haladás Sport Kft. szervezőinek munkatársai kötelesek minden esetben a szabályokat maradéktalanul betartani, mellyel a hazai- és az ellenfél szurkolói táborának biztonságát garantálni tudják.

Két gyermek, akik nem akartak a saját szurkolótáboruk elkülönített szektorában ülni, -pedig volt még hely ott is - szüleik döntésének eleget téve cserélték le ruházatukat és foglaltak helyet a hazai nézők között.

Szombaton sokkal nagyobb csata várható, mint amit a tabella sugall, hiszen a Haladás alaposan megszorongatta városi ellenfelét az ősz folyamán.  Ha csak a szíven múlott volna, a zöld-fehérek számára a pontszerzés szinte biztosan összejön, ám akkor számos sérült miatt jóformán nem is volt variációs lehetősége Kovács Lászlónak.  Most más szelek fújnak, a rivális legyőzhető, főleg mert a szurkolók, a közeg és a város is egyértelműen a Haladást támogatja. Mondjuk ebben nincs is semmi meglepő, elvégre a klub szimbóluma a vasi megyeszékhely sportéletének.  Nem szabad, és nem is kell visszafogottan nyilatkozni, amikor a városi zöld-fehérekről van szó.  Nincs annál természetesebb,  mint amikor a „Haladás” és a „Szombathely” kifejezés azonos mondatban szerepel.  Lássuk be, így van ez már lassan száz esztendeje.   A hagyomány és a tradíció pedig kötelez.  1919 óta mindig is a szoros együttműködés, az összefogás lendítette át a nehéz helyzeteken a klubot, és bár változott a címer,  átformálódott a sportélet, cserélődtek a szakosztályok,  egy valami azonban örök maradt:  a Haladás és a zöld-fehér szív.  2018 áprilisában sincs ez másképpen, a címerrel ékesített mezért az utolsó leheletükig küzdenek majd sportolóink.  A város értékőrző klubjának kézilabda-szakosztálya hatalmas fejlődésen ment keresztül, hónapról hónapra növekszik a megkeresésék száma, egyre több szülő hozza sportololtatni csemetéjét egyesületünkhöz.   Öt kulcsfontosságú mérkőzés van hátra a bajnokságból, melyek egyaránt kiemelt jelentőségüek, ám tekintettel a szurkolóink kérésére ezúttal rendhagyó IndulóCsellel melegítünk a hétvégére.  Népszerű rovatunkban szinte valamennyi felnőtt játékosunkat megszólaltattuk, a csajok pedig nem rejtették véka alá véleményüket.

Bővebben...

Kiváló szervezés és koreográfia mellett játszották a városi derbit. A Haladás szurkolói egyedi transzparenssel készültek, amely beborított egy teljes szektort. A tét azonban mindkét csapat számára óriási volt. Az őszi meglepetés mérkőzés után arra lehetett számítani, hogy ismét egy szoros meccset vívunk a rivális klubbal. Sajnos a katarzis elmaradt és a vendégek megérdemelten nyerték a helyi rangadót.

Bővebben...

Messzemenőkig kiérdemelte a szurkolók megbecsülését a nyáron igazolt tehetséges irányítónk, Császár Zsófia.  A karmester ugyan a pályán sérülés miatt nem vezényelheti csapatát, ám egyesületét  egy percig sem hagyja parlagon.  A felépülésben reménykedő törzsgyökeres szombathelyi sportoló ott van minden mérkőzésen.  A lányok sikeréért szorít, és örömmel tölti el, hogy a Haladás a várakozáson felül teljesít tavasszal. A bajnokság egyik meglepetés csapatát nem lehet megroppantani, mert a játékosok, a stábtagok, a szurkolók és a közeg is összetart.  Császár Zsófia a közösségről, az együttesnél töltött hétköznapokról és a bajnokságról is megosztotta véleményét.

Bővebben...

Alkategóriák

A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem. Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak egy-egy játékost az aktuális ellenfél csapatából,...
Még nyalogatja sebeit, de már célkeresztbe vette következő feladatát a város lassan száz éves egyesületének kézilabda-szakosztálya. Győrben kell majd kozmetikáznia...
    SAJTÓKÖZLEMÉNY A Haladás Sport Kft. a Haladás-Szkka női NB1/B-s mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki: Szombathelyi Haladás – SZKKA  2018. április...
Kiváló szervezés és koreográfia mellett játszották a városi derbit. A Haladás szurkolói egyedi transzparenssel készültek, amely beborított egy teljes szektort.
FC Murexin Allstars Wiener Neustadt – Swietelsky-Haladás VSE  4:5 A Haladásnak jövő héten nincs mérkőzése a bajnokságban, mivel a csoportban 5...

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com