Kézilabda

Zöld-fehér csapatok párbaján két hazai diadalt és egy vendég sikert hozott a szombat délután.  Serdülő együttesünk nem pusztán csak méltó ellenfele volt az esélyesebb Győrnek, hanem színvonalas összecsapáson legyőzte a papíron favoritnak számító riválisát.  Ifjúsági alakulatunk a mérkőzést magabiztosan kezében tartva könnyedén behúzta a Rába-partiak elleni ütközetet, feledtetve ezzel a drámai véghajrában pechesen elveszített Dorog elleni csörtét.  Felnőtt csapatunknak nem sikerült az itthoni bemutatkozás, a Pál Tamarával felvértezett vendégek megoldhatatlan feladatok elé állították a Halit.

 Utánpótlás tétmérkőzések sora nyitotta a szombat délelőttöt a Haladás Sportkomplexum centerpályáján.  Skoda Bence újdonsült edzőnk bemutatkozott az U 14-es csapat élen, amely egy nagyon húzós mezőnyben becsülettel megállta a helyét.  A patikamérlegen egy győzelem mellett egy vereség szerepel.   A nagy érdeklődés övezte fiú gyerektornán több szülő és család is tiszteletét tette,  amit a fiatal kézilabdázók lelkes játékkal honoráltak.  Az elkövetkezendő időszakban is számos tornának adunk otthon, így az érdeklődők jócskán belekóstolhatnak majd a kis sportolók első szárnypróbálgatásaiba az idei pontvadászatokban.

Közeleg a bajnoki rajt valamennyi korosztályunk számára, a célegyenesbe fordulva pedig már a felkészülési mérkőzések játszanak főszerepet.  A keddi nap folyamán serdülő tornát rendeztünk a Haladás Sportkomplexumban, ahova a Mosonmagyaróvár egy, az Ikervár pedig két korosztályos csapatot delegált.  Huszár Benjamin együttese egy magas hőfokú,  kiélezett találkozót követően végül a bronzéremért játszhatott,  ahol  a Mosonmagyaróvár együttesét legyőzve a harmadik helyen landolt.

A harmadosztályban vitézkedő U 14-es csapatunk valamennyi mérkőzését megnyerte a vasárnap folyamán,  idegenben sikerült a bravúr serdülő együttesünknek is. A felnőtt gárda Tatán megbotlott az újonc ellen, az ifjúsági alakulat pedig drámai mérkőzésen mindössze egy góllal  maradt alul a Dorog korosztályos brigádjával szemben.  A szezonkezdet paprikás mérkőzéseket hozott,  jócskán akadt sikerélmény és kozmetikázni való egyaránt a következő fordulókra.

Második héten is zajos volt Szentgotthárd a fiatalok nyüzsgésétől,  ugyanis a Haladás kézilabdás lányokat követően a fiúk is birtokba vették a sportcsarnokot és a város helyszíneit az egy héten keresztül tartó táborban. A nyár legmelegebb heteiben kézilabdázók armadája lepte el Szentgotthárd utcáit, ugyanis ezúttal a határmenti település látja vendégül a zöld-fehér mamutegyesület sportolóit.  A Haladás kézilabda szakosztálya és a szentgotthárdi együttes között amúgy is régre datálható jó munkakapcsolat jellemző, ám ezúttal mindez az alapozás időszakában is megnyilvánul.  A két csapat ugyanis vállvetve egymással elosztotta az edzésidőpontokat, és számos közösségi programban is közösen vesznek részt a fiatal sportolópalánták.  Takács Gabriella edzőt kérdeztük az egy héttel kapcsolatos élményeiről.

Pezsgő sportéletet hozott az idei szezon első hivatalos toborzó eseménye szakosztályunknál. A lányok és a fiúk számára kiírt reprezentatív eseményen élénk érdeklődés fogadta a kézilabda-bemutatókat, ahol az ifjú korúak nemcsak a labdával köthettek szoros barátságot, hanem valamelyest betekintést nyertek a sportág alapjaiba is.  A Haladás VSE Kézilabda számára sikeresen lezajlott, a rendezvényre sok kíváncsi szempár érkezett.  A beinduló ovis kézilabda is nagy várakozásokkal tekinthet a jövőbe. A klubmodell minden szintjén a helyiek foglalkoztatása van zászlóra tűzve, így a belépő gyermekek előtt egy komplett sportéletpálya körvonalai rajzolódnak ki. 

Mélyen az emlékezetünkben él a nyár csúcsteljesítménye, U 14-es együttesünk győzelme a nemzetközi Cell Cup tornán.  Fiatal sportolóink szereplése büszkeséggel tölti el az egyesület körül dolgozókat  és a szurkolóinkat egyaránt.  A Haladás számára az utánpótlás rendkívül fontos,  felmenő rendszerünkben igyekszünk lehetőséget biztosítani a törekvő, tehetséges kézilabdázóknak.   A zöld-fehér szakosztály financiálisan is teljes vállszélességgel a jövő kézilabdázói mögött áll,  a lehető legjobb feltételeket próbáljuk biztosítani növendékeinknek.  Rendhagyó írásunkban ezúttal a főszereplőket kérdeztük, hogy érezték magukat a sikeresen záródó viadalon.  Aranyérmes játékosaink készségesen válaszoltak a kupaélményt firtató kérdésre.

Alkategóriák

Események

Go to top