Súlyemelés

Kilenc súlyemelővel képviseltette magát egyesületünk a Savaria-kupán, ami egyben a XIII. Tóth Géza-emlékverseny is volt. Nagy örömünkre sportolóink összesen hét arany-, valamint két ezüstérmet tartottak itthon.

Élénk érdeklődés mellett, sok szurkoló előtt rendezte meg egyesületünk a 2024-es Vas Vármegye Bajnokságot, ami egyben területi minősítő verseny is. Az erőpróbán klubunk 30 súlyemelővel képviseltette magát.

Az idei esztendőben is egyesületünk otthonában rendeztük meg a Magyar Súlyemelő Szövetséggel közösen a Nyugat-magyarországi Tini Bajnokságot, melyen nyolc klub harmincöt versenyzője lépett pódiumra. Márkus Erzsébet szakosztályvezetőnk és Ligeti Ferenc edzőnk tanítványai túlszárnyalták tavalyi teljesítményüket, mindannyian egyéni csúccsal teljesítettek, és 11 éremmel gazdagították gyűjteményünket.

Boros Viktória és Gyürüs Barbara arany-, Molnár Kinga ezüst-, míg Papp Géza bronzéremmel tért haza a felnőtt súlyemelők idényzáró országos viadaláról.

Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes szakosztályvezetőnk két tanítványa képviselte hazánkat a jereváni felnőtt súlyemelő Európa-bajnokságon. Boros Viktória vállsérülése miatt visszalépni kényszerült, Gyürüs Barbara a 11. helyen végzett a kontinensviadalon.

Kilenc fiatal sportolónk nevezett a serdülő és ifjúsági korúak országos bajnokságára, közülük nyolcan éremmel a nyakukban tértek haza. Négy bajnoki cím mellett egy ezüst és három bronzérem a mérlege Márkus Erzsébet szakosztályvezetőnk és edzőnk, Ligeti Ferenc tanítványainak.

A hazai rendezésű Savaria-kupa XII. Tóth Géza-emlékversenyen nyolc aranyérmet és egy ezüstöt szereztek sportolóink. A nagy múltú erőfelmérő egyben válogatóverseny is volt, Gyürüs Barbara szerzett indulási jogot szerzett a felnőtt Európa-bajnokságra.

Öt versenyzőnk szerzett érmet a junior súlyemelő országos bajnokságon. Molnár Kinga egyéni legjobbjával nem talált legyőzőre súlycsoportjában, és országos bajnoki címet szerzett. Darabos Sára és Darabos Jázmin ezüstéremmel lett gazdagabb, Pávolics István és Hegedüs Milán pedig bronzérmet érő emelést mutatott be.

Az elmúlt évek legtöbb Haladás-sportolójának részvételével rendezte meg egyesületünk és a Magyar Súlyemelő Szövetség közösen a megye idei első erőfelmérőjét, a Vas Vármegye Bajnokságot. Márkus Erzsébet szakosztályvezetőnk és Ligeti Ferenc edzőnk tanítványai harminc érmet tartottak itthon, számos egyéni csúcs született, valamint az abszolút legjobbnak járó hat díjból ötnek is versenyzőink örülhettek.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top