Súlyemelés

A hazai rendezésű Savaria-kupa XII. Tóth Géza-emlékversenyen nyolc aranyérmet és egy ezüstöt szereztek sportolóink. A nagy múltú erőfelmérő egyben válogatóverseny is volt, Gyürüs Barbara szerzett indulási jogot szerzett a felnőtt Európa-bajnokságra.

Az elmúlt évek legtöbb Haladás-sportolójának részvételével rendezte meg egyesületünk és a Magyar Súlyemelő Szövetség közösen a megye idei első erőfelmérőjét, a Vas Vármegye Bajnokságot. Márkus Erzsébet szakosztályvezetőnk és Ligeti Ferenc edzőnk tanítványai harminc érmet tartottak itthon, számos egyéni csúcs született, valamint az abszolút legjobbnak járó hat díjból ötnek is versenyzőink örülhettek.

Az idei Nyugat-magyarországi Tini Bajnokságnak a Haladás Sportkomplexum adott otthont. A súlyemelő szakosztályunk által rendezett színvonalas eseményen nyolc egyesület, harminc versenyzője mérettette meg magát, versenyzőink pedig kilenc érmet is begyűjtöttek.

Kiválóan szerepeltek Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai a tatabányai felnőtt súlyemelő országos bajnokságon, három éremmel tértek haza versenyzőink az erőpróbáról. Gyürüs Barbara idén sem talált legyőzőre, és megvédte országos bajnoki címét a +87 kilogrammosok mezőnyében, Darabos Sára ezüstérmet szerzett 55 kilogrammos súlycsoportjában, Molnár Kinga pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 71 kilogrammosok között.

A Tarjáni Sportcsarnokban megrendezett Iskolás Országos Bajnokságról hat aranyéremmel és egy ezüstéremmel tértek haza Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai.

Hét versenyzőnk képviselte egyesületünket az idei Junior Súlyemelő Országos Bajnokságon Tamásiban. Remekeltek fiataljaink az erőpróbán, Márkus Erzsébet szakosztályvezetőnk és Ligeti Ferenc edzőnk tanítványai mindannyian éremmel tértek haza a versenyről. Papp Géza és Hegedüs Milán junior országos bajnoki címet szerzett, előbbi a 102 kilogrammosok között, míg utóbbi versenyzőnk a +109 kilogrammosok mezőnyében.

Március 17-én egyesületünk súlyemelő kiválósága, Boros Viktória és 23 sportoló a Hungaroringen vehette át ünnepélyes keretek között a Magyar Olimpiai Csapat márkájával, a látványos Magyarock szignalizációval ellátott öntöltő hibrid elektromos Toyota C-HR típusú személygépkocsit.

A tiranai súlyemelő Európa-bajnokságon első felnőtt kontinensviadalán összetettben a 8. helyen végzett Boros Viktória 87 kilogrammos súlycsoportjában, a sérüléssel küzdő Gyürüs Barbara pedig a 7. helyezést szerezte meg a +87 kilogrammosok mezőnyében. 

Az ország egyik legrangosabb versenyén, a XI. Tóth Géza-emlékversenyen összesen kilenc érmet szereztek sportolóink. Az erőfelmérő egyben válogatóverseny is volt, amelyen Boros Viktória és Gyürüs Barbara szerzett indulási jogot a felnőtt Európa-bajnokságra.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top