Birkózás

Egyesületünk ötszörös Európa-bajnoki érmes klasszisa, Ligeti Dániel pályafutásának legsikeresebb esztendőjét világbajnoki 5. hellyel koronázta meg. 34 éves büszkeségünk karrierje harmadik olimpiájára is szeretett volna ezen a viadalon kvótát szerezni, ezt a célját 2024-ben lesz lehetősége teljesíteni.

Kiváló formában és szenzációs teljesítménnyel menetelt a szabadfogású 125 kilogrammos döntőig Ligeti Dániel a Nemzetközi Birkózószövetség idei utolsó rangsoroló viadalán, a BOK-csarnokban rendezett Polyák Imre-Varga János emlékversenyen. A finálét azonban sérülés miatt feladni kényszerült ötszörös Európa-bajnoki dobogós, világranglista 5. helyen álló klasszisunk, így ezüstérmesként zárta a megmérettetést.

Egyesületünk Európa-bajnoki ezüst- és háromszoros bronzérmes klasszisa képviseli hazánkat a szabadfogásúak 125 kilogrammos mezőnyében a szeptember 10. és 18. között Belgrádban rendezett birkózó-világbajnokságon. Megkérdeztük Danit, hogy érzi magát, hogyan telik a felkészülés hajrája.

A tiranai U17-es birkózó Európa-bajnokságon egyesületünk fiatal tehetsége, Fábián Bálint egy győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyet szerezte meg a szabadfogásúak 110 kilogrammos mezőnyében.

Fiatal birkózóink intenzív edzőtáborral kezdték a nyarat, két héten keresztül napi két tréningen fejlesztették tudásukat.

Egyesületünk fiatal tehetsége, Fábián Bálint is képviselheti hazánkat a június 12. és 18. között Tiranában megrendezendő U17-es birkózó Európa-bajnokságon. Veréb István tanítványa első nemzetközi versenyére készül szabadfogású 110 kilogrammos kategóriájában, miután az indulási jogért kiírt párharcot magabiztosan megnyerte kispesti ellenfelével szemben.

Ligeti Richárd, László Nikolett, Fáth Laura, Mikle Hédi, Terék Gerda, Páli Mirella, Szabó Szonja, Busa Réka, Sleisz Gabriella

Az U17-es Európa-bajnokságon vezetőedzőként irányítja a korosztályos női birkózó-válogatottat egyesületünk trénere, Ligeti Richárd. A többségében a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alkotta nemzeti együttes a bukaresti kontinensviadalon hét súlycsoportban méretteti meg magát június 15. és 17. között.

Szántó Erzsébet, Ligeti Richárd, Veréb István, Bokor Zsolt

Utánpótlásedzőnk, Ligeti Richárd lehetőséget kapott a magyar birkózás fellegvárában, a Kozma István Birkózó Akadémián. Ricsi tudására a női szakágban számítanak, szeretnék, ha a mindennapokban folytatná azt a munkát, amelyet tavasz óta rendkívül sikeresen végzett segítőként, majd edzőként a női birkózó-válogatott fiataljaival.

Németh Szilárd, Veréb István, Bacsa Péter – Fotó: MBSZ / Róth Tamás

Egyesületünk birkózószakosztályának vezetője, Veréb István a Magyar Birkózók Szövetségének éves közgyűlésén életműdíjat vett át.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top