Kézilabda

A záró sípszót követően kétszer is a Haladásnak tapsoltak a VKL SE Győr ellen a hétvégi forduló mérkőzéseit követően.  Serdülő csapatunk relatív könnyen, ifjúsági együttesünk pedig drámai véghajrában hozta el a győzelmet a pályaválasztók otthonából. A tavasz első igazán szép hétvégéjét szerencsére nem csak az időjárás aranyozta be.

Csaknem az utolsó másodpercekig volt sansza, ám végül alulmaradt esélyesebb ellenfelével szemben a Szombathelyi Haladás együttese.  Fittyet hányva a papírformára, a dobogó harmadik helyezettjét alaposan megizzasztva végig partiban voltak kézilabdásaink.  Az elkerülhető technikai hibák miatt azonban nem sikerült két vállra fektetni a  Kozármislenyt.  Nüanszokon múlott, de egy álommal lett szegényebb csapatunk.  A három bajnokaspiránsból kettőt ugyanis legyőzhetettek volna hazai pályán a zöld-fehérek.

A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak játékosokat az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron negyedik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal Jencski Beatrix a Marcali szélen és irányítóban is bevethető fiatal tehetségével interjúztunk. Nem akármilyen téttel bíró rangadó következik, a feszültségek azonban csak a pályán jellemzőek. Ellenfelek vagyunk a mérkőzésen, de egy nagy és szép család részei is vagyunk.  A kézilabda-közösségé.

Sokat nem kell morfondírozni a hétvégi mérkőzés előtt, a Haladásnak játékban és küzdelemben is fel kell nőnie a bronzérmes pozícióban tanyázó ellenfeléhez.  Az ominózus Marcali elleni győzelem jó hátszelet adhat a csapatnak, de nem szabad elfelejteni, hogy a Kozármisleny is igencsak nagy formát fut.  A Mosonmagyaróvár elleni hazai fiaskót leszámítva az új évben minden akadályt sikerrel vet aktuális ellenfelünk,  ezért  a győzelem kiköhögéséhez a Haladásnak önmagában csak az erős motiváció vékony lehet.  Masszív védekezésre és ötletes támadójátékra is szükség lesz majd a pontszerzés érdekében.  A hátsó alakzat irányításában minden bizonnyal nagy szerephez jut a kapuban friss szerzeményünk Putz Claudia, míg a falban mindig maximumra törekvő Simsik Cyntia okozhat fejtörést majd a vendégeknek.  A két kiváló sportoló önbizalommal telve, nagy kedvvel nyilatkozott IndulóCsel rovatunkban.

Vasárnap legfiatalabb lány korosztályunk két értékes győzelemmel foglalta keretbe a Haladás VSE kézilabda szakosztályának hétvégéjét. Hegyi Gergely U7-es leányzói jobbnak bizonyultak a Bőnynél, sőt még az ETO csapatát is legyőzték. Szentgotthárdi játékosaink lelkesen, ügyesen mozogtak, immáron elmondható, hogy a fiatal leányzók élete nem lenne teljes a labdajáték nélkül. Elképzelésünk szerint az együttműködés hosszú távú és gyümölcsöző lesz, annál is inkább, mert mindkét fél a legkisebb lurkók érdekeit tartja szem előtt. A Haladás VSE csapata két diadalával tehát szép emlékeket őrizhet a maratoni hosszúságú kézivasárnapról. A megfelelő körültekintéssel szervezett versenyeztetés fontos lépcsőfok a fiatalok sportág iránti pozitív viszonyának elősegítésében. 

A közelmúltra visszanyúló eredményessége miatt nem meglepő módon nagy rivaldafényben úszkál U 12-es fiúcsapatunk.  Takács Gabriella növendékei hétről hétre elkápráztatnak bennünket, pedig az eredményesség csak egy a sok szempont közül az utánpótlás-nevelésben. A fiatalok taktikai fejlődése, a technikai alapelemek elsajátítása, a mozgáskoordináció tökéletesítése versenyhelyzet nélkül nehezen elképzelhető. Élesben nő a tanoncok motivációja, a mérkőzések megszakítják a monotóniatűrést, és lehetőséget biztosítanak az edzéseken begyakoroltak tesztelésére. Bár a legtöbb helyen kergetik az eredményességet és fontos fokmérő, valójában a játékosok képzése a sportág iránti elkötelezettsége hoz a legtöbbet a konyhára, így a Haladás a modern játékosképzésről szóló hullámokat lovagolná meg.  A közönség által nagy „lájkot” kapott gyermekbajnokság a szakma képviselőinek elismerését is kivívta.

Nem olcsó bazári mutatvány, hanem maga a realitás, hogy a Haladás kézilabda szakosztály koncepciója alapján a helyi, saját nevelésű játékosoknak is igyekszünk lehetőségeinkhez mérten teret adni. Az egyesület kommunikációjában többször kiemelte, hogy felmenő rendszerben is fontosnak találja az utánpótlás számára a nyitott kapuk elvét, azaz, hogy minél több környékbeli fiatal előtt legyen lehetőség később a NB 1/B-s csapatban szerepet kapni. Természetesen az előrelépésben szakmai szempontok dominálnak, de az edzőink közös munkájának köszönhetően van lehetőség a felmenő rendszer folytonosságának gyakorlati megvalósítására. Éppen ezért is örömteli a hír, hogy hetek óta a felnőtt tréningeken is részt vesz két tehetséges ifjúsági játékosunk Horváth Hanna és Németh Fanni. 

A tét miatt nagy nyomás alatt játszott, ám  mindvégig a kezében tartotta a mérkőzést a Haladás női kézilabdacsapata a házigazda Marcali ellen.  A vendéglátóknak a felzárkózásra sem volt esélye, a végelszámolásnál fontos két pontot a Haladás zsebelhette be.  Együttesünk a szezonban megszokottól jóval kevesebb gólt kapva,  kiváló iramot diktálva, sok könnyű találatot szerezve megérdemelten győzött idegenben is.  A siker kulcsa elsősorban a csapategység és az egymásért való küzdeni tudás volt.

 

Nem volt egy súlycsoportban a Haladás és az Eu-Fire Mosonmagyaróvár a szombat esti bajnokin, a pontvadászat aranyérmére is esélyes vendégek elvitték a show-t az amúgy kiváló adottságokkal bíró Sportkomplexumból.  A végső győzelemmel is kacérkodó ellenlábasunkat temérdek szurkoló kísérte el a mérkőzésre, így a hangulat-, és kézilabdafüggő közönség igazán jól szórakozhatott.  A Haladás szakmai stábjának a következő mérkőzésekre kell koncentrálni, a közvetlen vetélytársak ellen fel kell szívnia magát a szombathelyi gárdának.

Alkategóriák

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top