A portugál Sporting CP, a belga Sporting Anderlecht Futsal és a szerb KMF Loznica-Grad 2018 csapata ellen folytatjuk az UEFA Futsal Bajnokok Ligáját a legjobb 16 között. A november 2-ai sorsoláson együttesünk a C-csoportban kapott helyet, a csoport minitornáját a Sporting CP otthonában, Lisszabonban rendezik november 28. és december 3. között.

Az ELTE-BEAC otthonában U19-es futsalcsapatunk 9–5-ös, U17-es együttesünk pedig 7–2-es vereséget szenvedett. Előbbi futsalosaink az első, míg utóbbiak a második félidőben voltak partiban a hazaiakkal.

A Bajnokok Ligája fő fordulójának harmadik, sorsdöntő összecsapásán 1–1-es döntetlent ért el a luxemburgi Differdange ellen élvonalbeli futsalcsapatunk. A vezetést riválisunk szerezte meg az első játékrész hajrájához közeledve, a fordulás után azonban Arnon Cassemiro egyenlítető gólja, valamint az elképesztő csapatmunka a továbbjutást érte számunkra. Ezzel 2021 után ismét Európa legjobb 16 csapata közé jutottunk, és a sorozat elitkörében mérkőzhetünk.

Élvonalbeli futsalcsapatunk 2–2-es döntetlent ért el a Kairat Almaty ellen a Bajnokok Ligája fő fordulójának második mérkőzésén. Ahogy a tegnapi párharcon, úgy ma is gyorsan előnybe kerültünk, Dróth Zoltán az 5. mintumban vette be a kaput, a második játékrész elején azonban már a kazah gárda vezetett. Az utolsó másodpercig fegyelmezetten küzdöttünk, végül a dudaszó pillanatában Arnon Cassemiro góljával szereztünk bravúros pontot.

Bajnoki címvédő futsalcsapatunk rendkívül magas színvonalú, kiélezett mérkőzésen szenvedett 3–1-es vereséget az előző idényben BL-trófeát hódító Palma Futsal gárdájától az elitsorozat fő fordulójának első összecsapásán. A vezetést Sipos Gergő szenzációs góljával a 3. percben megszereztük, a második félidő derekán azonban Fabinho Chaguinha, valamint Bruno Gomes is beköszönt, ami spanyol fordítást eredményezett.

Palma de Mallorca szigetén szerepel futsalcsapatunk az UEFA Futsal Bajnokok Ligája fő fordulójában, ahol október 26-án a címvédő házigazda Mallorca Palma Futsal együttesével, majd 27-én a kazah Kairat Almaty gárdájával, végül 29-én a luxemburgi FC Differdange 03 legénységével mérkőzik meg. A csoportból három csapat jut tovább a Bajnokok Ligája elitkörébe.

Bajnoki címvédő futsalosaink 3–1-es győzelmet arattak a Nyírbátor gárdája ellen a Haladás Sportcsarnokban, ezzel a második mérkőzésünket is sikerrel teljesítettük a spanyolországi Bajnokok Ligája-küzdelmeket megelőző héten. Szalmás Zoltán és Dróth Zoltán találatával már a 6. percben kétgólos vezetést alakítottunk ki, majd a második játékrészben Vatamaniuc-Bartha Dávid is beköszönt, melyre az utolsó pillanatokban érkezett szépítés ellenfelünktől.

Bajnoki címvédő futsalcsapatunk az Aramis elleni 8–0-s sikerrel tért vissza a győzelmi ösvényre, egyben a tabella élére is. Találatainkon nyolc játékosunk osztozott, sorrendben Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vas Ádám, Fehér Dániel, Hajmási Milán, Luiggi Longo, Dróth Zoltán, valamint Szalmás Zoltán vette be a budaörsiek kapuját.

Kiélezett párharcon maradt alul U17-es futsalcsapatunk 4–3-ra az Aramis ellen; erősen megfogyatkozott U19-es együttesünk pedig egy félidő erejéig tudta megnehezíteni a budaörsiek dolgát, végül 4–1-es vereséget szenvedett a Haladás Sportcsarnokban.

Másodosztályú futsalcsapatunk 5–2-re múlta felül hazai környezetben az éllovas UTE gárdáját. A tabella első helyét is érő győzelemből Volner Bence három találattal vette ki a részét, mellette Knizs Olivér és Kiss Patrik is bevette az újpesti kaput.

Hazai környezetben mérkőztek legidősebb utánpótlás-korosztályaink a TFSE-11Teamsport ellen. U19-es futsalosainkat 8–3-ra múlta felül a fővárosi gárda, U17-eseink ellenben fölényes győzelmet arattak. Utóbbi párharcon Horváth Mátyás egymaga négyszer vette be riválisunk hálóját.

Másodosztályú futsalosaink 3–2-re múlták felül otthonában a Dunaújváros együttesét. Az első játékrész utolsó percében Sodics Ádám találatával egyre zárkóztunk, majd az utolsó két minutumban Knizs Olivér és Vatamaniuc-Bartha Dávid góljával szereztük meg a tabella pozíció előzést érő három pontot.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top