Hamarosan visszahúzódnak a munkagépek, elül a dolgos melósok mindennapos csörömpölése, és nagyot lélegezhetnek az elmúlt időszakban különösen forgalmas Rohonci út lakosai. Persze nem csak a környező panelházakban élők inthetnek búcsút az építkezés minden velejárójának, a városnak is búcsúznia kell. A régi avíttas világ is rögvest bezárul ugyanis a helyi sportéletben.  A végelláthatatlanul elhasznált öltözők, a kopott, múltba révedő támfalak, az egykedvűen omladozó oszlopok, és az emlékeket ugyan őrző, de már szakállas időkre visszatekintő csarnok is.  A vadonatúj sportkomplexum  már a modern idők passzát szelét fújja, éppen úgy, ahogy azt nagyon sok Haladás-szurkoló egykor megálmodta.

Szombathely városban ugyanis a római múlt, a Szent Márton örökség, a  mindenkori nyugati közelség mellett, a Haladás megléte az egyik igazán piacképes brand.  A sportegyesület slágerterméke a helyi lakosoknak, még azok is messzemenőkig tisztában vannak a zöld-fehér identitással, akik úgy egyébként nem vonzódnak az élsport intézményéhez.  Hosszú évtizedek alatt az egyesület letett már annyit az asztalra, hogy országszerte a legnagyobb mamutklubok között emlegessék.  A ráncfelvarrás azonban egészen idáig váratott magára, hiszen az eredményes szereplés emberemlékezet óta megfelelő körülményekért kiáltott.


A mai élsport már köszönő viszonyban sincs az ezredfordulót megelőző időszakkal.  A tömegsport nemkülönben.  Egyesületi szinten az elvárások végtelenül magasak, a szülők minden információ birtokában szelektálhatnak.  Saját csemetéit éppenséggel mindenki oda küldené, ahol a legimpozánsabb körülmények fogadják.  Lett légyen szó létesítményekről, vagy egyszerűen csak szolgáltatási lehetőségekről.  Mindenki a legjobbat akarja,  mindenki a 21. század vívmányaira vágyik.  A Haladás stadion és sportkomplexum használatba vételével Szombathely is felzárkózik az ország legjobb sportinfrastruktúrával rendelkező települései közé , sőt leheletnyivel nyugatabbra, a sógorok felé sem kell szégyenlősen hunyorognia. A megújult stadion otthona lehet annak a labdarúgásnak, amely még mindig a legnépszerűbb sportágnak számít a városlakók körében.  Birtokokba vehetik az eddig nehéz körülmények között készülő súlyemelők illetve birkózók is,  de otthonra lelhet a város elsőosztályú röplabdacsapata és a másodosztályban mérkőző kézilabda együttese is. A multifunkcionális, minden igényt kielégítő csarnokban európai szintű szolgáltatások várják a mozogni vágyó fiatal egyesületi tagokat:  bemelegítő folyosó, szakszertárak, konditerem,  súlyemelő terem.   A tudósítani vágyó újságírók, vendégek,  üzletemberek az ütött-kopott lelátok helyett minden technikai eszközzel felszerelt skyboxból végezhetik munkájukat.  A kialakított és őrzött parkolókban kényelmesen elférnek a sporteseményt látogatók,  végre nem kell mellékutcákban bosszantó műveletekbe bonyolódni, ha éppenséggel valaki helyet keres magának.  Most úgy fest,  mindenkinek a komfortérzete exponenciálisan javulni fog.  A felsorolt tényezők persze nem adnak választ minden égető kérdésre, de legyünk türelemmel.

Egy időt nem kímélő megaberuházás értékelése nem megy egyik pillanatról a másikra, az évek majd kiegyenesítik a megmaradt kérdések görbéjét. Addig viszont ildomos örülni.  Örülni, mert a város sportélete hamarosan más dimenzióba kerülhet. Már csak egy hónapot kell aludni minderre.

Fotók: https://www.facebook.com/haladassportkomplexum/

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top