Remek játékkal megnyerte a Székesfehérváron megrendezett Főnix-kupát a Haladás VSE U11-es labdarúgócsapata. A szombathelyi gyerekek közül hárman is bekerültek a torna válogatottjába.

Összesen 14 csapat indult a roppant színvonalas székesfehérvári korosztályos teremtornán. A szervezők két csoportba osztották a résztvevő U11-es együtteseket. A Haladás az előcsatározások során a Sopront, a Honvédot, a Gyirmótot és a Mészöly Focisulit legyőzte, a Kecskeméttel döntetlent játszott, a Vasastól pedig minimális különbséggel kikapott. Így a zöld-fehér csapat a csoport második helyén végzett, ennek köszönhetően pedig az elődöntőbe jutott, ahol az ETO FC Győr gárdájával találkoztak Tóth Péter tanítványai.

Óriási küzdelemben a Hali nyerte meg az „egygólos” derbit, így a fináléba kerültek a vasiak. A döntőben pedig az a Vasas várt a szombathelyiekre, akitől a csoportmeccsek során 1:0-ra kikaptak. Szerencsére összejött a visszavágás és Somfalvi Barna góljával a Haladás nyerte meg a meccset és ezzel a tornát is.

- Úgy gondolom, hogy összességében teljesen megérdemelten nyertük meg a tornát. Külön öröm, hogy a Főnix-kupa legjobb kapusának a mi cerberusunkat, Balogh Barnabást választották meg. Emellett pedig Somfalvi Barna, Bosnyák Botond és Szakály Zétény bekerült az All-Star csapatba – összegezte a történteket Tóth Péter edző.

A Főnix-kupát elhódító Haladás VSE U11 kerete: Balogh Barnabás, Bosnyák Botond, Bosnyák Bence, Somfalvi Barna, Szakály Zétény, Tasnádi Zsombor, Angler Jákob, Víg-Tamás Csanád, Kápolnási Botond

 

A Haladás VSE U11 eredményei:

Csoportkör:

Haladás-SC Sopron 2:1

Haladás-Bp. Honvéd 2:0

Haladás-Vasas KA 0:1

Haladás-Hírös-ÉP 1:1

Haladás-Gyirmót SE 2.0

Haladás-Mészöly FS 3:1

Elődöntő:

Haladás-ETO FC Győr 1:0

Döntő:

Haladás-Vasas KA 1:0