Csapat szinten és egyénileg is jelentős sikereket tudhatnak maguk mögött utánpótlás futballistáink. Az együttesek esetében ez győzelmekben nyilvánult meg, míg az egyéneknél fejlődésben, sportszakmai elismerésekben.

Szenczi Imre szakmai vezető összegzése szerint nagyon jól kezdődött a 2020-as esztendő az utánpótlás labdarúgóinknál:  

A legnagyobbak, azaz az U17-esek és az U19-esek nagyon jó eredményeket értek el a felkészülési mérkőzéseken, pedig az ellenfelek között kizárólag megyei I-es felnőtt csapatok voltak. A játékosok közül Kovács Zoltán már biztos, hogy az egyik kiemelt akadémián folytatja a pályafutását, míg Varga Márknak rendkívül jó esélye van erre.

Az U14-es és az U15-es csapatink hibátlanul teljesítettek januárban, azaz sorra nyerték a mérkőzéseiket. Cseppet sem mellékesen ebből a két korosztályból összesen hét játékosunknak van sansza arra, hogy valamelyik nagyobb akadémiára kerülhessen át.

Az U12-es és az U13-as gárdáink az U14-es megyei bajnokságban szerepelnek, vagyis egy-két évvel fiatalabbak a játékosaink, mint az ellenfelek focistái. A kiírás szerint itt 8+1-es felállás, valamint ¾-es pálya van. Éppen ezért sok olyan meccset próbál lekötni a szakmai stábunk, melyeken kiemelt bajnokságokban szereplő csapatok az ellenfelek, mivel ebben az esetben 10+1-es felállás és egész pályás játék van. A csapataink ugyan az elit akadémiák együtteseivel nem tudják felvenni a versenyt, ám néhány régiós alközpont gárdáival partiban vagyunk.

Az U11-es korosztályunk nagyon jó minőséget képvisel. Mind a teremtornákon, mind pedig az edzőmeccseken remekül szerepelnek Tóth Péter tanítványai.

Az U10-eseink az elmúlt időszakban két teremtornán is diadalmaskodni tudtak. A fejlődésük megkérdőjelezhetetlen.

Az U8-as és az U9-es csapataink ugyan kis lépésekkel, de fejlődnek. Ezt az ütemet szeretnénk egy picit felgyorsítani.

Az óvodás csoportban a leglényegesebb szempont a játéklehetőség és nem annyira az eredményesség. A gyerkőcök két tornán is szerepeltek, köztük az ausztriai Ritzingben megrendezett erőfelmérőn. Itt 4+1-es felállásban játszottak a csapatok, szemben az itthoni három a három elleni, kapus nélküli játékrenddel. Ez pedig azért picit meg is látszott a teljesítményükön.

Összességében a leglényegesebb dolog, hogy a gyerekek, a csapatok az edzők lelkiismeretes, magas színvonalú munkájának köszönhetően folyamatosan fejlődjenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top