U19-es korosztályunk kiválósága, Varga Áron a lassan öt hete tartó karantén alatt sem veszítette el a tőle megszokott tudatos és pozitív hozzáállását. Napi rutinján nem sokat változtatott a koronavírus okozta veszélyhelyzet: elsősorban készül a küszöbön álló érettségijére, és töretlen akarattal végzi az edzéseket. Szabadidőnek az ezeken kívüli időszakokat tekinti, amikor is tartja a kapcsolatot a barátaival, csapattársaival, játszanak is, természetesen online. A 2019-es Év játékosa, emellett Jó tanuló, jó sportoló programunk díjazottja készséggel válaszolt karanténos kérdéseinkre.

- Hogy viseled a jelenlegi helyzetet?

- A vártnál sokkal jobban bírom a bezártságot, ebben nagy segítség, hogy van egy velem közel egykorú testvérem, akivel napi szinten el tudjuk szórakoztatni egymást. Szabadidőmben sorozatokat nézek, beszélgetünk, kártyázunk a családdal és persze online játszunk a barátaimmal. Csapattársaimmal rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, megbeszéljük, hogy ki mikor, hogyan végzi el az edzést - kezdte Áron.

 

- Az edzések jelenleg szünetelnek. Mik a tapasztalataid az otthoni gyakorlással kapcsolatban?

- Nagyon hiányoznak a rendes edzések. Mivel nem állhatunk le a munkával, ezért az edző által előírt feladatokat végzem napi szinten. A futóprogramok az erőnlét szinten tartására tökéletesek, ezek mellé megkapjuk a labdás, koordinációs feladatokat. Ezek a gyakorlatok, amiket nagyrészt párban kell végrehajtani, sokat javítanak a labdás készségeken,  amelyeknek fejlesztésére az edzéseken nincs lehetőség annyira a nagy létszám miatt. A legnagyobb hátránya szerintem annak, hogy nincsenek rendes edzések, hogy a csapatrészek együttes mozgását nincs lehetőségünk gyakorolni.

- Fontos, hogy mivel az elvégzett munkát nem tudják 100%-ban leellenőrizni az edzők, ezért sok múlik a hozzáálláson. Lehet, hogy nem veszi észre senki, hogy elcsaltad a futást, vagy az erősítést, de amikor újrakezdődnek az edzések, ki fognak jönni a hiányosságok! Mindig gondolj arra, hogy nem másnak, hanem magadnak csinálod a feladatokat, a saját fejlődésed érdekében!

 

- A bajnokság, ami az utolsó számodra a Hali színeiben, szünetel és kérdéses, hogy lehetőség lesz-e a befejezésére. Hogy érint ez ?

- A bajnokság lefújása nagyon szíven ütne, hiszen ez lett volna az utolsó szezonom a Haladás színeiben. Reménykedtem, hogy bajnoki címmel a hátam mögött tudok majd elbúcsúzni és ehhez minden adott volt. Kiváló edző, remek közösség és egy győzelemre éhes csapat jó játékosokkal, akikre nem csak a pályán, de a mindennapi életben is számíthatok.

 

- Az idén érettségizel. Hogy haladsz a felkészüléssel? Mekkora hátrányt jelentenek a karanténos hónapok?

- Az érettségi közelségével egyre nagyobb nyomás nehezedik ránk, végzős diákokra. Szerencsére tanáraim nagyon rugalmasan kezelik a szituációt és megpróbálják a felkészülést a lehető leghatékonyabbá tenni számunkra. Én úgy gondolom, jól állok a tanulással, nyilván nem viszem túlzásba. Diáktársaimnak pedig azt ajánlom, hogy ne stresszeljenek az érettségi miatt, hiszen nem ezen az utolsó 2 hónapon fog múlni az eredményük. Ha eddig rendesen készültek nem lehet gond a vizsgával.

- Remélem, minél gyorsabban vége lesz ennek az egésznek és visszatérhetünk a normál életünkbe. Addig is mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánok, vigyázzunk egymásra - zárta szavait!

Áron, köszönjük, hogy a rendelkezésünkre álltál! Sok sikert kívánunk az érettségi vizsgádhoz és további kitartást a jelen helyzetben!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top