Hosszú idő után ismét szabadtéri edzéseket is tarthat klubunk sportíjász szakosztálya. Az új pálya a Homok úti régi szabadidőközpont területén lett kialakítva.

Tavaly egy remekül sikerült versenyt tartott egyesületünk sportíjász szakosztálya a régi szabadidőközpont területén. A centenáriumi 100 célos viadalnak is a szombathelyi szabadtéri létesítmény adott otthont. Akkor fogalmazódott meg konkrétan az az ötlet, hogy ez a hely lehetne a Haladás íjászainak állandó kültéri edzőpályája is. A gondolatot tettek követték és ma már elmondható, hogy a teremben megtartott tréningek mellett most már a szabadban is gyakorolhatnak sportolóink.

- Úgy gondolom, hogy az új pályánk nem csak a már aktívan íjászkodó tagjaink számára lehet vonzó, hanem a még sportágválasztás előtt álló gyerekeknek is egy kitűnő lehetőséget jelenthet. Természetesen még van dolgoznunk kell rajta, hogy kicsit komfortosabb legyen, de az edzéseket már meg lehet tartani. A nyári időszakban nem sok jobb programot lehet kitalálni, mint a jó levegőn történő sportolást. Éppen ezért is várjuk az íjászathoz kedvet érző fiatalok és persze felnőttek jelentkezését is. A becsatlakozás folyamatos, és minden eszközt biztosítunk a tanulni vágyóknak. Az első sikeres vizsgák után pedig magukra ölthetik a Haladásos felszereléseket is. Az íjászat köztudottan az egyik legjobb önfegyelemre, kitartásra, összpontosításra nevelő sportág.  – fogalmazott Takács Gergő szakosztályvezető.

Aki szeretné kipróbálni az íjászatot, az keresse bátran szakosztályunkat a következő elérhetőségen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Go to top