Tájfutás

A tájékozódási futás országos diákolimpia döntőjében egyesületünk nebulói közül McCarthy Edmond két versenyszámban is dobogóra állhatott: egy arany-, és egy ezüstérmet szerzett ifjú tehetségünk. Dr. Kiss-Geosits Beatrix szakosztályvezetőnk felkészítésében több versenyzőnk is képviselte egyesületünket, a népes mezőnyben pedig Koltay Dorka és Horváth Bertalan is előkelő helyen végzett a honi tanulók tájékozódási futásának megmérettetésén.

Klubunk sportolói a különböző országos bajnokságok mellett idén még korosztályos világ- és Európa-bajnokságon is rajthoz állhatnak. Kiss-Geosits Beatrix tanítványai heti három közös edzéssel készülnek az erőpróbákra.

Augusztus 16-20 között került megrendezésre a 43. Hungária kupa nemzetközi tájékozódási futóverseny Tapolcán és környékén, amelyen 3 kontinens 23 országának közel 1400 versenyzője állt rajthoz. Egyesületünkből 16 versenyző küzdött az 5 nap során a pályákkal és a hőséggel egyaránt.

EGY ARANYÉREM, NÉGY DOBOGÓS HELYEZÉS ZÁNKÁN

A Zalaegerszegi Tájfutó Club rendezésében került sor a hétvégi Rövidtávú OB főpróbájának is tekinthető Vas-Veszprém-Zala megyei rövidtávú bajnokságra Zánkán. A szombati kétfutamos sprintversenyen a Haladás VSE tájfutói egy aranyérmet szereztek Hargitai Barnabás révén, aki az F12C kategóriában végzett az élen. Szintén a dobogóra állhatott Alpár Dénes és Veszelszki Barnabás, akik F18B-ben szerezték meg a második, illetve harmadik helyet.
Vasárnap a három megye klubjainak váltói mérték össze egymással az erejüket. A 14 évesek között a Cs. Tóth Virág, Hargitai Barnabás és Izer Barnabás alkotta Haladás-trió erős versenyzéssel a harmadik helyen ért célba, a fényképen ők láthatóak az eredményhirdetés után. Két további kategóriában pedig csak egy helyen múlott az éremszerzés, V18-ban és V21-ben is negyedikként zárt a szombathelyi váltó.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top