Interjú

Klubunk válogatott futsaljátékosa szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy a Haladás VSE a 2019-2020-as szezonban megszerezze fennállása első bajnoki aranyérmét. A nyári átigazolási időszak egyik, ha nem a legfontosabb kérdése ismét az volt kis hazánkban, hogy hol folytatja pályafutását a magyar futsalsport ikonja, Dróth Zoltán. Szerencsére Zoli újfent a Hali mellett döntött,  így aztán bevezetésként a döntése hátteréről érdeklődtünk.

„Feltüzel, hogy a szülővárosomban bizonyíthatok”- Pukler Glória hazatér Szombathelyre. A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak játékosokat az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron ötödik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal Pukler Glóriát a Kozármisleny  mindenesét, a főként irányítóban bevethető rutinos szombathelyi játékost faggattuk.  A sokat megélt karmestert hazahozza a gondviselés, visszatér abba a városba, amelyhez ezer szállal kötődik.  Glória Szombathelyen sosem lesz idegenben, ám a hétvégén ellenfélként érkezik a Haladás otthonába. A nevelőegyesülete kapaszkodik felfelé, és mindent meg fog tenni majd annak érdekében, hogy meglepetést okozzon a nyugati-csoport egyik zászlóshajójának számító Kozármisleny kárára. Bár a vendégek sportolója érzelmes mérkőzés előtt áll, a végén csak az egyik csapat örülhet majd.

„Szombathelyen valóra válhat az álmom” -  A kézilabda pályát naponta meg kell hódítani edzésen és tétmérkőzésen egyaránt, hiszen a rövid tervek nélküli cél mindig csak álom marad. Marcaliban 79 gólt vágott egy fél szezon alatt, sokáig nélkülözhetetlen volt a Győr utánpótlás csapataiban.  A Pécsen nevelkedő Takács Inez a téltől már a Haladás sikerért dolgozik, az irányító-átlövő szereplése kulcsfontosságú lesz az egyesület eredményességében. A fiatal sportoló vállaira nagy teher nehezedik majd, a zöld-fehér csapat vezérének kell lennie.  Takács Inez számára minden adott, hogy karrierjében robbantson, elvégre kiváló felépítése vasakarattal is párosul.  A Haladás friss igazolása a játékról, sportot övező életviteléről és nem utolsó sorban a motivációjáról osztotta meg gondolatait hivatalos honlapunknak.

Párban szép az élet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  A modern sportágban ugyan játékban már nem csak a páros, hármas kapcsolatoknak van nagy jelentősége, a teljes pályán lévő csapat-szervezettség mindent felülír.  A mohácsi együttes évek óta stabil tagja a mezőnynek, ám nem elsősorban erről, sokkal inkább kulturált, gólerős játékáról híres.  A lendületes támadásokban főszereplő Tóh-Grünfelder Alexandra és Kaló Zsófia.  A két kiváló sportoló belső posztokon mozogva fazont,  dinamikát ad együttesének, mely döntően meghatározza a dél-magyarországi gárda játékát.  Az irányításban és átlövésben is remeklő sportolók honlapunknak nyilatkoztak csapatunkról, a mérkőzésről és jövőbeli terveikről.

„A győzelem megunhatatlan”- Horváth Péter régóta a Haladás szolgálatában - A mai napig tisztelettudóan lép be az öltözőbe, pedig a Haladás technikás futsalosának eddigi karrierjében igazán nem lehet hiányérzet. Közvetlen, szerény személyiségű sportoló, kvalitását, játéktudását azonban többször bizonyította tétmérkőzéseken is.  Hovatovább edzőként az utánpótlásban jeleskedik.  Horváth Péter szinte a kezdetektől a zöld-fehérekért dolgozik, az élete pedig a labdarúgás körül forog.  A szombathelyiek karmestere az elvégzett munkában hisz, lévén, hogy a sportban, amit az élet egyszer elvesz, azt többnyire vissza is adja.  A szerencse azonban csak azokhoz csenget be, akik felkészülten várják a lehetőségeket.  A csapat már belevágott az edzésekbe, így a szezon előkészületei jóformán sínen vannak.  A kezdetekről, a teremlabdarúgás sajátosságairól, a Haladás előtt álló lehetőségekről és az edzősködésről is faggatta honlapunk a nagy munkabírású játékost.

A csapat acélosítása idén is kiemelten fontos, de tavaly sem fukarkodott az erősítésekkel a Haladás VSE női kézilabda szakosztálya, jóllehet a remek igazolások akkor és ott a pályán nem realizálódtak eredmények szintjén.  A Szegedtől átcsábított Szabó Janka azonban továbbra is teljes fordulatszámon a vasi gárdáért dolgozik, és a zsenge kora ellenére már rutinosnak számító játékos bizakodva néz a jövőbe.  A korábban Szekszárdon, Dunaújvárosban és Szegeden is megforduló irányító  jócskán lökhet a csapat szekerén,  hiszen kreativitására,  játékintelligenciájára ebben a mezőnyben nagy a kereslet.  A tehetséges játékos honlapunknak adott villáminterjújában az itt eltöltött időszakról, a felkészülésről, és az előttünk álló idényről sem rejtette véka alá véleményét.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top