Korosztályos fiú kézilabdacsapatunk két fordulóval a bajnokság befejezése előtt megnyerte az U18-as II. osztályú bajnokságot, így kivívta a jogot a következő idényben a legmagasabb osztálybeli szereplésre.

Sporttörténelemnek lehettek tanúi azok, akik április 20-án kilátogattak a Haladás Sportcsarnokba. Ezen a napon ugyanis fiú serdülő korosztályban mérkőző csapatunk a bajnokság harmadik helyén álló Tatai AC legyőzésével; két fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította a bajnoki címét! Ráadásul fiataljaink az addig lejátszott 16 bajnoki mérkőzés mindegyikét megnyerték!

Az utóbbi években a 2006–2007-es korosztály folyamatosan szállítja a jobbnál jobb eredményeket. Tavaly és tavalyelőtt megnyerte az U16 II. osztályát, sőt tavaly az U18 II. osztályban kellemes meglepetésre bronzérmet szerzett úgy, hogy a csapat 1-2 évvel fiatalabb volt a korosztályánál.

Sajnos adminisztratív úton nem sikerült a legjobbak közé kerülni, ezért az idei U18-as bajnokságnak úgy vágtunk neki, hogy a bajnoki cím megszerzésével az I. osztályba jussunk, ahol az NB I.-es klubok utánpótláscsapataival és az akadémiai csapatokkal küzdhetünk meg. Az őszi szezon nagyszerűen sikerült: mind a 9 mérkőzésünket megnyerve az első helyen fejeztük be a bajnokságot négypontos előnnyel a második helyezett BVSC előtt. A csapat teljesítménye már akkor is fantasztikus volt. A fiúk a mérkőzéseiket átlagosan 14,5 gólos (!), különbséggel nyerték és átlagban 38,5 gólt lőttek. Csapatunkat mindössze a BVSC tudta megszorongatni, akiket „csak” egy góllal sikerült legyőzni.

Tavasszal tovább folytatódott a nagyszerű sorozat. Minden mérkőzésünket megnyertük, és a párharcok többségén csak a győzelem különbsége volt kérdéses. A csapat 16 mérkőzésen 16 győzelmet szerzett. Ezeken a találkozókon 607 gólt lőtt és csak 375 gólt kapott. Mindkét mutatóban ez a bajnokság legjobb teljesítménye.

Ezzel a bajnoki címmel a Haladás fiú kézilabdázói sporttörténelmi tettet hajtottak végre, és a következő szezonban így a legmagasabb osztályban játszhatnak. A Vas Vármegyei férfi kézilabdázás hosszú történelme során még nem volt arra példa, hogy egy vasi csapat bármilyen versenysorozatban (utánpótlás, felnőtt) a legmagasabb osztályban szerepeljen és az ország legjobbjaival küzdjön meg egy bajnokságban. Ez a 2024–2025-ös szezonban a Haladás fiú kézilabdázóinak megadatik!

A bajnoki címet nyert csapat tagjai:

Edző: Mátés István

Bene Noel, Csizmazia András, Dömötör Bence, Enger Csanád, Farkas László, Füst Balázs, Ködös Bence, Kuglics Patrik, Ladányi Dominik, Lajtai-Péntek Sebestyén, Makkos Norbert, Mátés Bence, Nagy Belián, Nagy Levente, Németh Marcell, Novák Barnabás, Papp Péter, Pass Bence, Rákóczi András, Simon Olivér, Szummer Ádám, Tóth László.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top