Évzáró vacsorán búcsúzott egyesületünk a 2021-es esztendőtől, melynek a Haladás Sportkomplexum VIP-terme adott otthont. Elnökünk, Homlok Zsolt és Bokor Zsolt sportigazgató gratulált szakosztályaink vezetőinek, edzőinek és sportolóinak sikereikhez és munkájukhoz.

Egyesületünk közös vacsorával zárta a 2021-es évet, a Haladás-család apraja-nagyja egy remek hangulatú estét töltött együtt. A Haladás Sportkomplexum VIP-termében megrendezett eseményen vendégünk volt Szombathely MJV alpolgármestere, László Győző, valamint a Szombathelyi Haladás labdarúgóklub ügyvezetője, Séllei Árpád és a létesítmény vezetője, Gál Sándor is. A rendezvény elején egyperces néma csenddel emlékeztünk az idén elhunyt Király Ferencre, a Haladás és Szombathely városának legendájára.

A vacsora előtt elnökünk, Homlok Zsolt köszöntette a vendégeket, és ünnepélyes beszédével tekintett vissza a mögöttünk álló esztendőre. Őt követte Bokor Zsolt sportigazgató, aki szakosztályaink kiemelkedő mérföldköveit gyűjtötte egy csokorba, az ünnepélyes hangulatot pedig Horváth Nóra és Bujtás Ervin csodálatos előadása varázsolta meghitté.

Homlok Zsolt Elnök Úr köszöntője:

„Nagy örömmel köszöntelek Benneteket a mai napon, jó érzés, hogy végre újra együtt lehetünk és közösen ünnepelhetünk! A járványhoz kényszerűen alkalmazkodva az élet, ha nem is tért vissza a normális kerékvágásba, de legalább már újra járhatunk versenyekre, meccsekre, sporteseményekre. A mi közös Haladás-életünk is folyik tovább, részesei vagyunk sportvezetőként, edzőként, játékosként vagy szurkolóként. A múltunk, a jelenünk és a jövőnk mindig ad feladatokat számunkra, mert vagy a múltban már megszületett eredményeket akarjuk túlszárnyalni, vagy az eddig még el nem ért sikereket elérni, vagy egyszerűen csak az szeretnénk, hogy a gyermekeink egy jó közösségben tudják megélni a sport mindennapi örömét, legyen az egyéni vagy csapatsport. A mi Haladás-hitünk az összetartozásról és az építkezésről szól, mert hiszem, ha kitartóan és egészséges türelemmel építkezünk, és a szakmai szempontokat tartjuk szem előtt, akkor a tisztességes munkának mindig megjön az eredménye. Kellenek hozzá elkötelezett emberek, akik legjobb tudásukat adva, erejüket nem kímélve mellé állnak az ügynek. Kellenek a sportolók, akik hittel és alázattal mennek ki a küzdőtérre, és hisznek benne, hogy a küzdelmük és győzelmük öröme és üzenete eljut mindenkihez, igazolva, hogy kitartással még a kezdetben lehetetlennek hitt célok is megvalósíthatók. Kellenek hozzá a pálya szélén álló, a lelátókon ülő szurkolók, akik a versenyben biztatást és erőt adnak. A jövőnk nyitottan áll előttünk, de tudjuk, hogy a közösségünk összetartó, és ez biztosíték arra, hogy az újabb kitűzött céljaink is megvalósításra kerülnek. Én Vas megyében születtem, itt nőttem fel, és a Haladás mindig is közel állt a szívemhez. A családtagjaim és jómagam is kijárunk a mérkőzésekre, és lelkes szurkolói vagyunk a Haladásnak. Amikor felkértek, hogy vállaljam el a klub vezetését, bevallom, mint örök Haladás-szurkoló vállaltam, és persze tudtam, hogy sok nehézséggel jár majd, de azt is tudtam, hogy rengeteg öröm és felemelő pillanat lesz majd ebben a munkában. Most újabb feladatot vállaltam fel, mint azt már biztosan olvastátok, hallottátok. Az új célok között szerepel az NB II.-es nagypályás labdarúgás körüli bizonytalan helyzet lezárása, és a csapat stabilitásának megteremtése.  

Ebben a munkában is számítok a segítségetekre, tapasztalatotokra, véleményetekre, hogy ez is egy sikeres történet lehessen, és a sok viszontagság után a Haladás-család összefogásának erejéből lendületet merítve egy új, prosperáló időszakot élhessünk meg együtt. A sikerhez vezető út mindig rögös, - éppen ezért annyira értékes - és az oda vezető úton az akadályok és nehézségek legyőzése közben elvégzett feladatok építik a közösségünket, példát mutatnak és nevelnek. Ebben az évben is sok feladatot elvégeztünk, végrehajtottunk, és Goethét idézve „a célhoz közeledve a nehézségek fokozódnak”, és igen, volt, hogy fokozódtak, de végül elértük, sőt némely esetben túl is teljesítettük a céljainkat, és erre büszkék lehetünk!

A futsalcsapatunk 10 év építkezés, és a történelmi NB I.-es bajnoki cím megnyerése után küzdött meg a Benfica otthonában az UEFA Futsal Bajnokok Ligája-elitkörében a legjobb 16 csapat között, ahol minket, a Haladást, Magyarországot és a magyar labdarúgást is képviselték, elszántsággal és tisztességgel megvívták a harcukat, és mi ott voltunk velük, mellettük az erőnkkel, és a Haladás-hitünkkel. 

Az egyéni sportágakban elért kiemelkedő eredmények szintén azt mutatják, hogy az út, amin haladunk jó irányba tart, hiszen több versenyzőnk is az év sportolója, játékosa lett a szakszövetségek értékelése alapján, ezúton is gratulálunk nekik! Fontos megemlítenem az utánpótlás-nevelésben dolgozók munkáját, mivel ezekhez az elismerésekhez már a gyermekkorban megkezdett nevelésen és gondoskodó tanításon keresztül vezet az út, és ha nem is lesz mindenkiből válogatott vagy világbajnok, elmondhatjuk a gyermekeink ezek között a falak között életre szóló élményeket kapnak. Köszönöm az utánpótlásedzők, segítők munkáját és mindenkiét, aki bármit is hozzátesz ahhoz, hogy a gyermekeinknek - a számukra érthetetlen járvány helyzetben is - boldogabb gyermekkort adhassunk a sport által.

Köszönöm az irodai stábnak, hogy az adminisztratív hátteret megadják a sportolók munkájához, és a kapott támogatások pontos és precíz elszámolásával biztosítják, hogy minél több projektekben, pályázatban folyamatosan részt tudunk venni.

A műszaki stábnak is köszönöm, hogy biztosítják az eszközeink, pályáink kiváló állapotát és ezzel teszik élhetővé, gondozottá környezetünket.

Köszönöm a sajtósoknak, fotósoknak, operatőröknek, újságíróknak, önkénteseknek, segítőknek, eredményjelző-kezelőknek, játékvezetőknek, és mindenkinek, aki lehetővé tette és segítette, hogy örülhettünk és örömet szerezhettünk mindenkinek, hogy a 2021-es évet is a nehézségek ellenére sikerekkel tudtuk zárni.

Szeretnék külön köszönetet mondani a támogatóinknak, szponzoroknak, hogy segítették a lehetőségeink kiszélesítését a legkülönbözőbb területeken.  

Fontos eredménye az évnek, hogy a közös gondolkodás és sikeresen elvégzett munka következtében a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető gazdasági társaság a magyar állam tulajdonába került. Ez számunkra azt jelenti, hogy szeretett otthonunk működéséhez szükséges háttér biztosított lesz a jövőben. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett és segítséget nyújtott a megvalósításban.

A munka folyik tovább, dolgozzunk tovább! Reméljük, hogy a 2022-es év meghozza nekünk a járvány feletti győzelmet, és visszatérhetnek az érintések és ölelések az emberi kapcsolatainkba, mert az embernek szüksége van a boldogsághoz a meghitt élethez az érintésekre.

Kívánok mindenkinek békés, boldog karácsonyi ünnepet és sikerekben gazdag boldog új évet, köszönöm a figyelmeteket!

Hajrá, Hali!”

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top