A Nemzetközi Teniszszövetség elismeréssel díjazta teniszszakosztályunk és a Szenior Tenisz Szövetség munkáját. A legendánk tiszteletére 2023-ban Szabó Éva-emlékversennyé nemesedett MT200-as verseny hat ország játékosainak elégedettségi felmérése alapján Elismerő Oklevelet (Tournament Recognition Award) kapott az a londoni központú testülettől.

2023 májusában a Sportliget adott otthont annak a versenynek, amelyet Szabó Éva, a magyar tenisz örökös bajnokának tiszteletére a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) második kategóriás – MT200-as – versennyé minősített, a szenior teniszvilág pedig rekordszámú nevezéssel mutatta ki nagyrabecsülését a világklasszis legenda előtt.

Szlovákiából, Ausztriából, Németországból, Hollandiából és Bulgáriából is érkeztek teniszezők, a magyar résztvevőkkel kiegészülve 112-en léptek pályára a Sportliget salakos pályáin. A rendkívül szép számú nevező a Szenior Tenisz Szövetség elnökének, Erdei Csabának vezényletével, Beothy Bernadett versenybíró és szakosztályunk vezetője, Szabó Hajnalka versenyigazgató jóvoltából professzionális rendezésben mérkőzhetett a színvonalas eseményen.

A szenior korúak nívós versenyére egy újdonság is bevezetésre került, mobil lelátóról biztathatták a szurkolók a versenyzőket, valamint a Szenior Tenisz Szövetség korszerű eredményjelzőin az állásokon kívül az adogatások sebességét is nyomon követhették a jelenlévők.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség azokat a 2023-as versenyeket tüntette ki elismeréssel, amelyek színvonalas versenyrendezést biztosítottak, és magas a játékosok elégedettségi aránya, melyet kérdőívvel mértek az erőpróba után. A kitüntetés az ITF honlapjának versenynaptárában elismerő jelvényként fog megjelenni a verseny neve mellett.

Szakosztályunk vezetője, Szabó Hajnalka meghatódva fogadta a díjat. „A fülemben cseng Éva néni képzeletbeli hangja: »Lányom! Ha a verseny az én nevemet viseli, ez a minimum!«" – osztotta meg Facebook-bejegyzésében gondolatát. A verseny szponzorainak: Gravitáció Kft., Simon-Trans Kft., Euroboard Kft., Ritmo Kft., Kastély étterem; valamint a rendezésben közreműködő kollégáinak pedig köszönetét fejezte ki.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top