Futsal

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is az e-sport. Az "Y",  a "Z" és az "alfa" generáció  tagjai számára már alapvető a PC és a konzolok magas szintű használata.  Lassan minden nagy hagyománnyal rendelkező sportklub bekapcsolódik a virtuális játékok adta lehetőségek kiaknázásába. Természetesen Szombathelyen is működik már e-sporttal foglalkozó szervezet, 2018-ban Halmos Máté,  egykori futsal csapattagunk megalapította az „eSport Szombathely” névre keresztelt egyesületet. A csapat fiatal kora ellenére már több sikert hozott városunkba, és nem titkolt céljuk, hogy hosszútávon egy stabil, jól működő e-sport rendszert alakítsanak ki, követve a már kiforrott nyugati mintákat.

Ezüstérem a Futsal bajnokságban - Futsal csapatunk számára talán a legizgalmasabb szezont zártuk a mai mérkőzéssel. A tavalyi Magyar Kupa győzelem után már csak a bajnoki cím hiányzik a magyar trófeák közül. A győri gárda kikerülésével igazán kiélezett bajnokságot élhettünk meg idén. A döntőbe jutásért a bronzérmes Veszprémmel is izgalmas, élménydús meccseket játszhattunk.

A bajnokság igazi fénypontja a parázs hangulatban lejátszott döntő mérkőzések voltak. A hétfői meccsen sajnos nem tudtunk megfelelően igazodni a játékvezetői felfogáshoz, de a srácok eltökélt hitének köszönhetően felülkerekedtünk a Berettyó csapatán, és büntetőrúgásokkal, 3-2-es aránnyal nyertük meg a találkozót.

Az NB I-es futsal bajnokság rájátszásában a tegnapi játéknap is hozott izgalmakat és meglepetést. A Haladás nagy riválisa, a Veszprém hazai pályán kapott ki a Nyírgyulaj gárdájától 2:1-re. Ezzel továbbra is a csoport élén áll a nagy skalpokat gyűjtő Nyírgyulaj, igaz 2 mérkőzéssel többet játszott a vetélytársainál! A szombathelyiek számára nagy jelentőséggel bír a következő találkozó! Élet-halál mérkőzés, nagy rangadó lesz a Rohonci úton a Veszprém csapata ellen! Hajrá Hali!

Igazi rangadót láthattunk pünkösdhétfőn a Haladás Sportkomplexumban. Ahogy az előző mérkőzésekhez hasonlóan, úgy itt sem volt meglepő a drámai végjáték. A döntő sorozatának negyedik összecsapásán küzdelmes csatában, büntetőkkel tudtunk végül felülkerekedni a Berettyó csapata ellen.

Kútház Haladás VSE – BME-BT FC 3:1 (2:1)

Hétfőn megkezdődött a rájátszás az NB I-es futsal bajnokságban. A Haladás hazai pályán fogadta a BME csapatát. A szombathelyiek 3-ként a vendégek a 10-ként érkeztek az alapszakaszból. Egy kötelező győzelmet kellett abszolválni a Rohonci úton, amik általában nehéz feladatnak mondhatóak. Nem indult a zöld-fehérek elképzelései szerint a találkozó, mert a vendégek szereztek vezetést, de még az első félidőben megfordította az állást a vasi gárda. A vezetés tudatában már könnyebben játszott a Hali és jobb helyzetkihasználással nagyobb különbségű győzelmet is arathatott volna, de így is egy megérdemelt, sima győzelem született! Hajrá Hali!  

Gólszerzők: Dróth Zoltán 2, Vas Ádám

 

Aki látta, biztos nem bánja, hogy ezt a programot választotta ma estére! Jól kidogozott, pörgős támadásoknak és bravúros védéseknek lehettünk tanúi. Nagy iramban kezdődött a bajnoki döntő harmadik mérkőzése. Michel Melo mai nap már pályára léphetett az eltiltását követően. Az első félidőben a Haladás több helyzetet is kiharcolt, de az első gólt a hazaiak csapata szerezte az 5. percben. Alasztics a Berettyó több távoli bombáját is folyamatosan hárítani tudta. A játékosok nem kímélték egymást, minden lehetőséget kihasználtak, hogy saját javukra fordítsák a mérkőzést. Az első etap 17. percében ismét egy hazai gól született. A kiharcolt helyzeteinket sajnos nem tudtuk pontra váltani. Sásdi hatalmas kisbüntető védésével ért véget a félidő, így 2:0-s eredménnyel mentünk az öltözőbe.

Kútház Haladás VSE – Aramis SE 5:1 (2:1)

Az alapszakasz záró fordulójához érkezett az NB I-es futsal bajnokság. A Haladás az Aramis csapatát fogadta. Nagy volt a tét a szombathelyiek számára, mert az alapszakaszbeli helyezésről döntött a találkozó. Az első játékrész nagy küzdelmet hozott, sok zöld-fehér lövés érkezett a vendég kapura, de vezetést mégis az Aramis szerzett. Majd a vasiak 1:0-s hátrányból már az első félidőben fordítani tudtak. Innentől pedig nem volt kérdéses a győztes kiléte. A mérkőzés végére a Haladás magabiztosan nyert és ezzel 3. helyen zárta az alapszakaszt! Következik a rájátszás, ahol már minden meccs „élet-halál” harccal ér fel! Hajrá Hali!  

Események

Go to top