Szántó Erzsébet, Ligeti Richárd, Veréb István, Bokor Zsolt

Utánpótlásedzőnk, Ligeti Richárd lehetőséget kapott a magyar birkózás fellegvárában, a Kozma István Birkózó Akadémián. Ricsi tudására a női szakágban számítanak, szeretnék, ha a mindennapokban folytatná azt a munkát, amelyet tavasz óta rendkívül sikeresen végzett segítőként, majd edzőként a női birkózó-válogatott fiataljaival.

A szombathelyi születésű Ligeti Richárd 1998 óta a Haladás sportolója, sokszoros magyar bajnok, valamint 2019-ben a bukaresti Európa-bajnokságon a szabadfogásúak 86 kilogrammos mezőnyében képviselte Magyarországot. 2017 decembere óta az utánpótláskorú (gyermek, diák II., diák I., serdülő) fiataljaink trénere, 2021-ben tanítványa, Gellén Milán Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a kadet szabadfogású kontinensviadalon 110 kilogrammos súlycsoportban.

Ricsit tavasszal megkereste a Magyar Birkózók Szövetsége, a női U17-es birkózó-válogatott edzője, az amerikai Ed Giese mellé kérték fel segítőnek. 28 éves trénerünk nem sokkal később már maga irányította a magyar U17-es női birkózó-válogatottat.

Ligeti Richárd, László Nikolett, Fáth Laura, Mikle Hédi, Terék Gerda, Páli Mirella, Szabó Szonja, Busa Réka, Sleisz Gabriella

Vezetésével a júniusi Európa-bajnokságon László Nikolett aranyérmet, Terék Gerda pedig ezüstérmet szerzett, majd nem egész két hónappal később Rómában Terék Gerdával világbajnoki ezüstéremnek is együtt örülhettek.

Rengeteg hasznos évet töltöttem el a Haladásban, mindent, amit itt tanultam próbálom kamatoztatni a jövőben is. Egy új kihívás vár rám, a fejlődésem érdekében fogadtam el a KIMBA ajánlatát, remélem a legtöbbet tudom majd kihozni a rám bízott feladatból” – mondta Ligeti Richárd

Ricsi munkája és eredményei alapján a Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai vezetése felajánlott neki egy teljes munkaidős edzői állást, melyet örömmel elfogadott. Három társával együtt fogják irányítani a női szakág munkáját, Martin Gáborral, aki a felnőtt női válogatott mellett már régóta dolgozik Ritter Árpád szövetségi kapitánnyal, Sleisz Gabriella válogatott birkózónővel, aki már a harmadik évét kezdi meg trénerként, és a 2019-es Európa-bajnok ukrán Iryna Husyakkal, aki jelenleg az ESMTK-ban tevékenykedik, és hetente több alkalommal a női szakág szakmai munkájába is besegít.


Fotó: www.uww.org

A KIMBA szakmai vezetőjét, az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok Lőrincz Tamást kérdeztük arról, hogy mi alapján döntöttek Ligeti Richárd mellett.

 „Nagyon régóta ismerem Ricsit versenyzőként, de edzőként nem ismertem a kvalitásait. Amikor felmerült a női utánpótlás-válogatott kapcsán a neve, mindenki támogatta, és ebben az időszakban már nyomon tudtam követni, hogy milyen munkát végez az Európa-bajnokság és világbajnokság felkészülése alatt, valamint a versenyeken. Engem azonnal meggyőzött, és utána már csak azon voltam, hogy hogyan tudjuk megszerezni az akadémiának őt. Nagyon örülök, hogy a csapatunk tagja lett, hiszen Ricsi egy hihetetlenül kreatív, fiatal és tüzes tréner, amelyre nagyon nagy szüksége van a magyar birkózásnak. Iryna és Ricsi is azt a fajta edzésmodellt képviseli, amelynek része többek között az is, hogy ők maguk is beállnak birkózni a sportolókkal, így azt is megtapasztalják, milyen egy felnőttel mérkőzni. Véleményem szerint így lehet a leghatékonyabban átadni a technikákat, és az a célunk, hogy egy sokrétű, magas szintű képzésben részesüljenek a lányok” 

Köszönjük a Haladás VSE-ért végzett munkádat! Sok sikert és örömöt kívánunk az élet minden területén!


Fotó: Magyar Birkozók Szövetsége // Martin Gábor

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top