Élvonalbeli futsalcsapatunk 4–4-es döntetlent ért el az SG Kecskemét Futsal ellen a szezon első tétmérkőzésén. Dróth Zoltán góljával egalizáltunk a szünet előtt, majd kétgólos hátrányt követően Sipos Gergő duplájával és Hajmási Milán találatával megszereztük a vezetést, de ellenfelünk egyenlített, így végül megosztoztunk a pontokon.

Hétfő este a mieink számára is elrajtolt a futsal NB I. 2022­­–2023-as idénye, a nyitófordulóban az SG Kecskemét Futsal együttesét láttuk vendégül. Trénerünk nem számíthatott a keret minden tagjára, Alasztics Marcell, Rutai Balázs, Nagy Kevin, valamint Arnon Santos Cassemiro is a lelátóról buzdította a társakat.

A találkozó előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Mersich Péter futsalszakág koordinátor adott át emlékplakettet az előző idény legjobbjának megválasztott Dróth Zoltánnak, a legjobb kapus díjat elnyerő Alasztics Marcellnek, valamint Szalmás Zoltánnak, aki a szezon felfedezettje lett. Emellett köszöntöttük még a lelátón helyet foglaló Vörös Csabát, a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának technikai vezetőjét, aki a mérkőzés napján ünnepelte születésnapját.

Túlzás lenne állítani, hogy az első másodpercekben egymásnak estek a csapatok, inkább a fogást keresték egymáson, nem is nagyon alakult ki komoly lehetőség egyik oldalon sem. Nem úgy az 5. minutumban, amikor Szalmás Zoltán egy lendületes szóló végén távolról tornáztatta meg Rigó kapust. Nem sokkal ezután Dávid Richárd is hasonlóan tett, közelebb álltunk a gólszerzéshez, mint alföldi riválisunk.

A Kecskemét aztán egy kapufával jelezte, hogy bizony hozzászólna az összecsapáshoz, a 15. minutumban pedig Hadnagy István révén a vezetést is sikerült megszerezniük (0-1). Juanra Calvo vezetőedzőnk időt kért, próbáltuk fokozni a tempót, kidolgozott támadások után és távolról egyaránt próbáltunk veszélyesek lenni.

Igyekezetünk a 17. percben érett góllá, amikor Dróth Zoltán játszotta magát tisztára Mánya Szabolcs mellett, majd bombázott a kapuba, 1–1-re módosítva ezzel az állást. A folytatásban aztán mindkét együttes sokat tett azért, hogy még a szünet előtt előnybe kerüljön, gól azonban már nem esett az első játékrészben, egállal fordultak a csapatok.

A második felvonás eleje a vendégek szája íze szerint alakult: korábbi játékosunk, Bencsik Roland révén a 22. percben ismét a kiskunságiaknál volt az előny (1-2), akiket ezután hiába szegeztünk a kapujuk elé, túlzottan kinyíltunk, ezt Darko Ristic révén meg is büntették, a 25. minutumban 1-3 állt az eredményjelző táblán.

Hiába voltunk kétgólos hátrányban, próbáltuk a saját játékunkat játszani, egy az egy elleni megoldásokkal zavart okozni, és megbontani ellenfelünk védekezését. Ez a 28. percben sikerült is, Luiggi Longo bal oldalról belőtt labdáját a sérüléséből visszatérő Sipos Gergő továbbította a kapuba, egy gólra zárkóztunk (2-3).

A szépítés aztán még nagyobb lendületet adott a fiúknak, ami nem sokkal később újabb eredményességgel párosult: a 32. percben ifjú centerünk, Sipos Gergő második találatát is megszerezte, 3-3-ról folytatódott az összecsapás. Hogy a már eddig sem kevés fordulatot egy újabb kövesse, arról Hajmási Milán gondoskodott, aki a 34. percben egy harcos, agresszív letámadás után lőtt a kapu jobb alsó sarkába, először szereztük meg a vezetést mérkőzésen (4-3).

Bánatunkra azonban nem csak Sipos Gergő, hanem Darko Ristic is duplázni tudott, villámgyorsan egyenlített, így aztán 4–4-ről kezdődött meg a találkozó utolsó szakasza. Igazi ki-ki mérkőzés kerekedett, a 38. percben mindkét mester időt kért, fél perccel a vége előtt pedig kockáztattunk, és vészkapus játékra álltunk át.

A szerkezetváltásnak köszönhetően két hatalmas ziccert is ki tudtunk alakítani, Rigó azonban hatástalanította ezeket, így 4–4-es eredménnyel ért véget az összecsapás, ezzel pedig a pontosztozkodás.

Tudtuk, hogy a Kecskemét egy nagyon jó együttes, ezért egy szoros mérkőzésre számítottunk. Elégedett vagyok a csapatommal, mert mindent megtettek, rengeteg helyzetet alakítottak ki, de sajnos nem sikerült nyernünk. Dolgozunk tovább, a hibáinkat kijavítjuk, tökéletesítjük a játékunkat, de összességében nézve jó irányba megyünk. Gratulálok a Kecskemétnek, és a fiúknak is, mert végig küzdöttek” – mondta a mérkőzést követően Juan Ramón Calvo Rodríguez

Augusztus 19-én, pénteken már a bajnokság második fordulója vár a mieinkre, 18 óra 30 perces kezdettel a Veszprém otthonában lépünk pályára.

FÉRFI FUTSAL NB I. 1. FORDULÓ

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT 4-4 (1-1)

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel

Vezetőedző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

SG Kecskemét: Rigó László - Bencsik Roland, Mánya Szabolcs, Hadnagy István, Pál Patrik, Nyerges András, Bíró Attila, Kajtár Mátyás, Darko Ristic, Öreglaki Norbert, Stojan Milovac, Haász Benjámin, Sánta János

Vezetőedző: Soltész Levente

Gólszerzők: Dróth Zoltán 17., Sipos Gergő 2 (28., 32.), Hajmási Milán 34., ill. Hadnagy István 15., Bencsik Roland 22., Darko Ristic 2 (25., 34.)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top