Összesen 11 érmet szereztek egyesületünk ifjú súlyemelői az Oroszlányban megrendezett Nyugat-Magyarországi Tini Bajnokságon. Ezek közül öt volt az arany, három az ezüst és három a bronz.

Az elmúlt években rendre a Magyar Súlyemelő Szövetséggel közösen a Haladás VSE rendezte meg a tinik országos bajnokságát, ezúttal azonban Oroszlányban találkozott a korosztály, ahol egyesületünk 12 versenyzővel képviseltette magát. Fiataljaink alaposan kitettek magukért, ugyanis 11 érmet gyűjtöttek be. Bakos Barna Szabolcs, Hittér Tibor, Kiss Boglárka, Lakics Szófia és Hegedüs Mia kategóriája legjobbjának bizonyult. Kiss Martin, Németh Benedek, valamint Razsavölgyi Bendek a dobogó második, míg Jáger Milán, Hőbör Vörös Olivér és Németh Barnabás a harmadik fokára állhatott fel. Kovács Milán pedig egy értékes negyedik helyezést ért el.

Fontos megemlíteni, hogy a tiniknél a súlyemelésen kívül helyből távolugrásban és medicinlabda-dobásban is megmérettetik magukat a versenyzők, akiknél az egyéni összetett eredmény ezekből adódik össze. 

- Valamennyi versenyzőnkkel nagyon elégedett voltam. Talán a serdülőket még így is kiemelném, mert hatalmas egyéni csúcsokat értek el. A kisebbeknél pedig nagyon szép gyakorlatokat láttam. Megfelelő volt a technika, az ügyesség, a robbanékonyság. Most készülünk majd a junior országos bajnokságra. Az iskolaév lezárása után pedig a nyári táborozásunk következikfogalmazott Márkus Erzsébet szakosztályvezető, aki Ligeti Ferenccel közösen készítette fel a gyerekeket az oroszlányi versenyre.

Nyugat-Magyarországi Tini Bajnokság / Oroszlány / 2024.05.25

A Haladás VSE Súlyemelő szakosztály eredményei:

1.hely kölyök 45 kg, Bakos Barna Szabolcs

2.hely fiú 40 kg, Kiss Martin

3.hely fiú 40 kg, Jáger Milán

4.hely fiú 40 kg, Kovács Martin

1.hely fiú 45 kg, Hittér Tibor

3.hely fiú 73 kg, Hőbör Vörös Olivér

1.hely kölyök lány 28 kg, Kiss Boglárka, Abszolútban 3.hely

1.hely kölyök lány 49 kg, Lakics Szófia, Abszolútban 1.hely

1.hely serdülő lány 49 kg, Hegedüs Mia, Abszolútban 3.hely

2.hely serdülő 61 kg, Németh Benedek (35-50) 85

2.hely serdülő 67 kg, Rózsavölgyi Benedek (56-70) 126

3.hely serdülő 73 kg Németh Barnabás (45-56) 101

A súlyemelő gyakorlatok mellett ezen a versenyen a gyerekek medicinlabda-dobással és helyből távolugrással mérték össze tudásukat. Az eredmény, a helyezés a három versenyszám összedásából adódik.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top