Taroltak versenyzőink a jubileumi, tizenkét ország indulójával rendezett XXV. Nyílt Masters Országos Bajnokságon. A veterán dzsúdósok legrangosabb hazai erőpróbáján Antoni Zoltán szakosztályvezetőnk aranyérmet, Czlenner János edzőnk ezüstöt, míg Sztana-Szabó Péter bronzérmet szerzett.

Egyesületünk négy versenyzővel képviseltette magát a több mint kétszáz sportoló részvételével rendezett 25. Nyílt Masters Országos Bajnokságon, melynek a győri Olimpiai Sportpark adott otthont. A viadalra 12 országból érkeztek versenyzők, a magyarokon kívül Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Franciaország, Németország, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia is képviselve volt.

Szakosztályvezetőnk, Antoni Zoltán M2-es kategóriában legyőzhetetlennek bizonyult, így aranyérmes is lett. Czlenner János az M1-esek között úgy lett második, hogy csak az Európa-bajnoki ötödik helyezett Kiss Norbert tudta legyőzni. Sztana-Szabó Péter az M3-ban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Az M4-ben induló Császnek Zoltán ugyan helyezetlenül zárt, de neki ez volt az első ilyen jelentős versenye.

- Egyértelműen azt mondhatom, hogy a Nyílt Veterán Országos Bajnokság nagyon jól sikerült nekünk. Júniusban lesz Szarajevóban a Veterán Európa-bajnokság, arra is szeretnénk eljutni. Ketten vennénk rajta részt Czlenner Janivalfogalmazott Antoni Zoltán szakosztályvezető, aki természetesen arra is kitért, hogy a klubunk fiatal versenyzőire is bőven vár feladat a közeljövőben, ugyanis havonta legalább két erőfelmérőn vehetnek részt.

- Jelenleg 40-50 sportoló a szakosztályunk létszáma. A júniusig tartó versenyidőszakot követően jön majd a nyári edzőtáborunk, valamint az övvizsgákra is készülnünk kell.  Ősztől pedig a különböző korosztályos országos bajnokságokra fókuszálhatunk – zárta szavait Antoni Zoltán, aki azt azért még hozzátette, hogy egy sikeres Eb után akár még a Las Vegas-i Veterán Világbajnokság is szóba jöhet az örökifjú versenyzőknél.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top